BP: Biogen Idec hlásí za první čtvrtletí nárůst zisku

26.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Biotechnologická společnost...

...Biogen Idec Inc. (BIIB) zvýšila v prvním čtvrtletí svůj zisk na pozadí vyšších prodejů léků na léčbu roztroušené sklerózy a rakoviny.

V porovnání se shodným obdobím předešlého roku se čistý zisk společnosti zvýšil na 123 mil. USD/36 centů na akcii ze 43,5 mil. USD/12 centů na akcii.

Bez započtení jednorázových položek společnost vykázala zisk 55 centů na akcii, a předčila tak průměrný odhad analytiků dotazovaných agenturou Thomson First Call pro zisk 48 centů na akcii.

Příjmy společnosti se zvýšily o čtyři procenta na 611 mil. USD, za podpory prodejů léků Rituxan na léčbu maligního lymfomu neklasifikovaného jako Hodgkinsonova nemoc a Avonex na léčbu roztroušené sklerózy.

Prodeje léku Avonex vzrostly v uplynulém čtvrtletí o 5 procent na 393 mil. USD, zatímco z dohody se společností Genentech Inc. (DNA) ohledně léku Rituxan společnost vykázala nárůst příjmů 14 procent na 183 mil. USD.

Společnost Biogen zopakovala projekci zisku na akcii pro letošní rok v rozmezí 1,95-2,10 USD, což se shoduje s průměrným odhadem analytiků Wall Streetu pro zisk 2,01 USD na akcii.

Akcie BIIB včera oslabily o 1,50 % na 44,08 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE