BP: Americké burzy patrně díky obavám ze zvyšování úrokových sazeb zahájí dnešní obchodování bez výraznějších změn

26.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Akciové futures vymazaly dřívější zisky a naznačují, že americké kapitálové burzy zahájí dnešní obchodování bez výraznějších změn, když obavy z růstu...

...úrokových sazeb, které rozvířila zpráva o silném růstu objednávek zboží dlouhodobé spotřeby, vyvážily pozitivní výsledkové zprávy některých amerických korporací a upgrade automobilky General Motors.

Futures na Dow Jones Industrial Average dnes posilují o 7 bodů, futures na S&P 500 rostou o 0,5 bodu a futures na Nasdaq 100 oslabují o 0,5 bodů.

Akcie automobilky General Motors (GM) posilují o 3,1 procento poté, co Merrill Lynch zvýšila investiční doporučení na akcie firmy na „neutral“ ze „sell“ citujíc víru, že firma již uskutečnila nejdůležitější kroky na cestě k obratu.

Společnost Amazon.com zaznamenává 1% nárůst akcií v reakci na zprávy o 35% poklesu zisku, jenž však vyšel v souladu s odhadem trhu.

Akcie výrobce letadel Boeing, který svým ziskem za první kvartál překonal očekávání, oslabují o 1,3 procenta, když příjmy společnosti vyšly mírně pod odhadem analytiků.

Z dalších společností dnes výsledky svého hospodaření zveřejnila společnost Colgate-Palmolive, PepsiCo či ConocoPhillips.

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE