Pražská burza dnes pod vedením Komerční banky

26.04.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Poměrně bouřlivou seanci dnes zažila pražská burza. O překvapení se postaraly akcie Komerční banky, když krátce před jedenáctou hodinou na burzu dorazila zpráva...

Poměrně bouřlivou seanci dnes zažila pražská burza. O překvapení se postaraly akcie Komerční banky, když krátce před jedenáctou hodinou na burzu dorazila zpráva ohledně navrhované dividendy. Vedení Komerční banky navrhlo dividendu ve výši 250,- Kč na akcii, což bylo mnohem více, než očekával trh. Reakce investorů na tuto pozitivní zprávu na sebe nenechala dlouho čekat a zhruba v průběhu dvou minut posílily akcie společnosti o více než 3%. Akcie KB následně až do konce obchodního dne pomaličku posilovaly a poté, co valná hromada schválila dividendu v navržené výši, uzavřely na ceně 3.622,- Kč a připsaly si tak 3,52%. Vzhledem k blížícím se pátečním výsledkům, které by měly potvrdit dobrou kondici Komerční banky se dá předpokládat, že akcie společnosti zůstanou i nadále v hledáčku investorů a další pohyb kurzu směrem k hodnotě 3.700,- Kč se nedá vyloučit.

Na druhé straně se naopak ocitly akcie společnosti Orco, které poté co se v minulých dnech dostaly až nad hranici 3.000,- Kč, dnes poměrně významně oslabily o 2,66% a zavíraly na hodnotě 2.840,- Kč.

 

Autor článku

Luboš Kaňa  

Články ze sekce: INVESTICE