BP: Denní komentář

27.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Spojené státy

Solidní ziskové reporty firem jako Amazon.com a PepsiCo a upgrade akcií General Motors od investiční banky Merrill Lynch posílil důvěru investorů k dalším nákupům. Nákupní náladu na trhu pomohl rovněž upevnit třetí den oslabení cen ropy. Ta se nyní v případě lehké americké ropy pohybuje pod úrovní 72 USD za barel.

Akcie automobilky General Motors (GM) posílily o 8,1 procenta na 23,15 USD poté, co Merrill Lynch zvýšila investiční doporučení na akcie firmy na „neutral“ ze „sell“ citujíc víru, že firma již uskutečnila nejdůležitější kroky na cestě k obratu. Společnost Amazon.com (AMZN) zaznamenala 0,7% nárůst akcií v reakci na zprávy o 35% poklesu zisku, jenž však vyšel v souladu s odhadem trhu. V reakci na oznámený růst zisku, jímž překonal výrobce nealkoholických nápojů PepsiCo odhad trhu, posílily akcie firmy o 0,63 % na 57,86 USD.


Evropa

Evropské kapitálové burzy zahájily dnešní obchodování smíšeně v důsledku poklesu akcií energetických společností a smíšených reportů stěžejních evropských společností o výsledcích hospodaření za uplynulé čtvrtletí.

Akcie společnosti Siemens oslabily o 2,6 % poté, co firma oznámila svůj souhlas s koupí společnosti Diagnostics Products za 1,86 mld. USD a čtvrtletní výsledky. Propad zaznamenávají i akcie telekomunikační společnosti Alcatel, když byl oznámen pokles čtvrtletního zisku na 104 mil. EUR. Na druhé straně posilují akcie France Telecom v reakci na zprávu o 10% nárůstu zisku.

Německý Xetra Dax 30 na počátku obchodování posiloval o 0,08 % na 6 11 bodů, francouzský CAC 40 zahájil obchodování růstem o 0,06 % na 5 255 bodů, zatímco britský FTSE 100 otevřel obchodování poklesem o 0,07 % na 6 099 bodů.


Podrobnější zpráva zde

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE