BP: Puma nečekaně zvýšila svůj zisk v 1. čtvrtletí

28.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Druhý největší evropský výrobce sportovního zboží, společnost...

...Puma AG, dnes oznámil, že se zisk společnosti za první čtvrtletí nečekaně zvýšil, a současně s tím společnost zvýšila svoji projekci pro stávající rok. Firma tak před nadcházejícím mistrovstím světa ve fotbale zvýšila svoji roční projekci již podruhé za několik měsíců.

Čistý zisk německé společnosti vzrostl v prvním čtvrtletí o 2,5 procenta na 93 mil. EUR, zatímco analytici dle průzkumu agentury Bloomberg očekávali, že se zisk společnosti sníží na 85 mil. EUR.

Příjmy společnosti se zvýšily o 30 % na 643 mil. EUR. Prodeje obuvi vzrostly o 18 %, prodeje oblečení se zvýšily o 63 % a prodeje sportovních doplňků vzrostly o 22 procent.

Generální ředitel firmy Jochen Zeitz, který minulý rok představil plán na investici do nových segmentů, když hodlá do pěti let vykázat příjmy ve výši 3,5 mld. EUR, sází na světový šampionát ve fotbale, že přiláká nové zákazníky do obchodů firmy.

Puma nyní předpokládá, že za letošní rok vykáže nárůst tržeb až o 35 procent oproti dřívější projekci pro 30% zvýšení.

Pokles zisku za letošní rok společnost nyní odhaduje na méně než deset procent, když původně očekávala pokles v rozmezí 10-15 procent.

Naposledy společnost zvýšila svoji projekci pro letošní rok v únoru díky vyšším než očekávaným prodejům výrobků souvisejících s mistrovstvím světa.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE