BP: Denní komentář

28.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Spojené státy

Americké akciové burzy ve čtvrtek zpevnily poté, co prezident centrální banky (Fed) Ben Bernanke naznačil, že Fed může brzy přerušit dosavadní kampaň utahování měnové politiky, což mělo pozitivní dopad na finanční tituly. Růst burzy byl ale omezen oznámením čínských představitelů o zvýšení úrokové sazby s cílem zpomalit ekonomiku. Rychlý růst čínské ekonomiky absorbuje značnou část světové poptávky, takže tato informace se negativně projevila v cenách ropy, komodit a akciích firem, pro než Čína představuje významné odbytiště. Technologie pak dnes budou oslabovat včerejší výsledky společnosti Microsoft.

Evropa

Evropské kapitálové trhy zahájily poslední obchodní seanci tohoto týdne poklesem tažené propadem akcií energetických společností, které reagují na pokračující oslabování ceny ropy.

Britská vydavatelská společnost Yell zaznamenává 3,8% pokles akcií poté, co souhlasila s koupí 59,9% podílu ve společnosti Telefonica Publicated od španělské firmy Telefonica za 3,1 mld. EUR.

Německý Xetra Dax 30 na počátku obchodování oslaboval o 0,3 % na 6 050 bodů, francouzský CAC 40 zahájil obchodování poklesem o 0,2 % na 5 204 bodů a britský FTSE 100 oslabil 0,1 % na 6 057 bodů.


Podrobnější zpráva zde

Autor článku

Petra Holcová  

Články ze sekce: INVESTICE