BP: Software AG hlásí za první kvartál nárůst zisku o 23 procent

28.04.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Druhá největší německá softwarová společnost,...

...Software AG, vykázala v prvním čtvrtletí nárůst čistého zisku o 23 procent, když zazmenala zvýšení licenčních příjmů.

Čistý zisk společnosti za uplynulé tři měsíce činil 14,4 mil. EUR/51 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 11,7 mil. EUR/43 centů na akcii za shodné období před rokem.

Licenční příjmy, které vypovídají o budoucím růstu firmy, se zvýšily o 24 procent na 33,4 mil. EUR. Celkové příjmy firmy pak činily 113,8 mil. EUR.

Generální ředitel společnosti Karl-Heinz Streibich dnes zopakoval, že se tržby společnosti v letošním roce zvýší až o 10 procent s tím, že licenční příjmy vykáží růst o 18-20 procent.

V prvním čtvrtletí společnost zvýšila své prodeje ve Spojených státech a Kanadě, kde vytváří čtvrtinu svých příjmů, o 11 procent. V Německu se tržby společnosti naopak snížily o 9 procent. Třetina příjmů společnosti pochází z rozvojových trhů jako Rusko.

Analytici dotazovaní agenturou Bloomberg v průměru čistý zisk společnosti za první čtvrtletí odhadovali na 14 mil. EUR a licenční příjmy odhadovali na 31 mil. EUR.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE