Výprodej na pražské burze

28.04.2006 | , Cyrrus
INVESTICE


Prodejní nálady, které jsme včera zaznamenaly především na akciích společnosti ČEZ, se dnes rozšířily na většinu titulů systému SPAD. Výprodej zasáhl i obě emise akcií...

Prodejní nálady, které jsme včera zaznamenaly především na akciích společnosti ČEZ, se dnes rozšířily na většinu titulů systému SPAD. Výprodej zasáhl i obě emise akcií Erste Bank, a to navzdory lepšímu než očekávanému čistému zisku a výbornému zisku z obchodování na kapitálovém trhu. Akcie Erste Bank tak zavíraly na ceně 1.378,- Kč a nová emise EBSN na úrovni 1.360,- Kč. Akcie dalšího bankovního titulu zastoupeného ve SPADu – Komerční banky – po oznámených výsledcích, které předčily očekávání trhu posilovaly a zavřely obchodování s nárůstem 1,03% na ceně 3.580,- Kč. Titul tak potvrdil pozitivní očekávání investorů a dá se očekávat, že do výplaty dividendy by mohl nadále posilovat.

Akcie společnosti ČEZ pokračovaly v oslabování a zavíraly na ceně 773,50 Kč, nicméně při polovičním objemu ve srovnání se včerejším obchodováním, což by mohlo naznačovat konsolidaci titulu. Společnost Orco se stejně jako včera udržela v černých číslech a při absenci kurzotvorných zpráv uzavřely její akcie o 0,92% výš na úrovni 2.916,- Kč.

Autor článku

Luboš Kaňa  

Články ze sekce: INVESTICE