BP: Zpracovatel masa Tyson Foods se propadl do ztráty

02.05.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Přední americký zpracovatel masa, společnost...

...Tyson Foods Inc. (TSN), v pondělí reportoval ztrátu za fiskálně druhé čtvrtletí v důsledku nadzásobení, které vedlo ke snížení cen. Společnost ovšem uvedla, že s postupem roku by se měl dopad tohoto přebytku na hospodaření firmy zmírnit.

Společnost Tyson Foods, stejně jako její konkurenti Smithfield Foods Inc. (SFD) a Pilgrim´s Pride Corp. (PPC), nedávno varovala, že příliš velké zásoby masa snížily zisky společnosti. Přebytek byl zčásti způsoben ptačí chřipkou, která narušila vývoz kuřecího masa z USA, a také zákazem vývozu hovězího masa z USA, který trvá déle, než se původně čekalo.

Za uplynulé čtvrtletí společnost vykázala ztrátu 127 mil. USD/37 centů na akcii, ve srovnání se ziskem 76 mil. USD/21 centů na akcii za shodné tři měsíce před rokem.

Bez započtení mimořádných nákladů na uzavření podniků společnost hospodařila se ztrátou 26 centů na akcii, zatímco analytici Wall Streetu v průměru počítali se ztrátou 27 centů na akcii.

Příjmy společnosti se za čtvrtletí končící 1. dubna snížily o 1,8 procenta na 6,25 mld. USD.

Největší divize firmy, divize na zpracování hovězího masa, vykázala za uplynulý kvartál provozní ztrátu 188 mil. USD, ve srovnání se ztrátou 19 mil. USD loni.

Společnost zopakovala svůj výhled pro stávající fiskální rok, který se pohybuje v rozmezí ztráty 25 centů na akcii až zisku 10 centů na akcii.

Akcie TSN včera posílily o 0,75 % na 14,71 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE