BP: Intel Corp. hodlá investovat 1 mld. USD do propagace internetu v rozvojových zemích

02.05.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Světově největší výrobce polovodičů, společnost...

...Intel Corp. (INTC), dnes oznámil, že plánuje investovat 1 mld. dolarů do propagace užívání internetu a výuky práce s počítačem v rozvojových zemích. Jedná se o nejnovější snahu této společnosti o proniknutí na nové trhy.

Program, který společnost nazvala "World Ahead", má za cíl poskytnout jedné miliardě lidí, kteří nemají přístup k internetu online, bezdrátové vysokorychlostní připojení na internet, zatímco společnost hodlá současně vyškolit 10 milionů učitelů, aby využívali technologie při vzdělávání.

Společnost Intel hodlá dosažení těchto cílů podpořit během příštích pěti let investicí ve výši 1 mld. dolarů.

Program zahrnuje trvající snahu společnosti Intel o propagaci levných počítačů, které, jak společnost doufá, naleznou mezi školami a vesnicemi v rozvojových zemích, kde si většina lidí nemůže dovolit nákup vlastního počítače, nadšené zájemce o koupi.

Program zároveň rozšiřuje snahu společnosti Intel o popularizaci nové bezdrátové technologie WiMax, jež je díky svým vyšším přenosovým rychlostem a vyššímu dosahu považována mnoha společnostmi a průmyslovými skupinami za ideální pro chudší regiony.

Akcie INTC včera zavíraly na ceně 19,49 USD, v poobchodní fázi zpevnily o 0,26 % na 19,54 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE