BP: Credit Suisse hlásí za první kvartál nárůst zisku o 36 procent

02.05.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Druhá největší švýcarská banka,...

...Credit Suisse Group, zvýšila v prvním čtvrtletí svůj zisk o 36 procent díky oživení obchodování cenných papírů a nárůstu poplatků z poskytování poradenských služeb zámožným klientům.

Čistý zisk společnosti za uplynulé čtvrtletí vzrostl na 2,6 mld. CHF (2,1 mld. USD) z 1,91 mld. CHF ve srovnatelném období před rokem.
Vykázaným ziskem banka překonala průměrný odhad analytiků pro 2,04 mld. CHF.

Výkonný ředitel společnosti Oswald Gruebel plánuje zvýšit zisk společnosti v příštím roce na 8,2 mld. CHF z 5,85 mld. CHF v roce 2005 tím, že sníží náklady firmy a zúží spolupráci mezi investičními a privátními bankéři. Od roku 2008 by se měl zisk společnosti zvýšit díky redukci nákladů o 1 mld. franků ročně.

Zisky v divizi privátního bankovnictví se v uplynulém čtvrtletí zvýšily o 34 procent na 1,31 mld. CHF, zatímco v divizi investičního bankovnictví vzrostly o 68 procent na 1,56 mld. CHF díky silným výsledkům z rozvojových trhů v Asii a Latinské Americe.

Příjmy společnosti z obchodování cenných papírů se v prvním čtvrtletí zvýšily o 95 procent na 2,08 mld. CHF, a tyto operace tak vykázaly nejrychlejší tempo růstu ze segmentu investičního bankovnictví.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE