BP: TOP UP & DOWN uplynulého týdne

02.05.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Banc of America v úvodu týdne potvrdila „buy“ rating akciím...

...Wyeth /WYE/, neboť se domnívá, že tato farmaceutická společnost má dobré předpoklady k překonání ostatních velkých výrobců léků v krátkém období a očekává více pozitivních zpráv týkajících se nových produktů firmy. Banka cílovou cenu akcií zvýšila z 52 na 55 USD. Prudential Equity Group naopak doporučila „neutral" poté, co Wyeth reportoval výsledky za 1. kvartál nad očekáváním trhu (zisk 84 centů na akcii vs. 73 centů). Ačkoliv se fundamenty dle brokera zdají dobré, ovšem další kursový nárůst považuje za omezený. Rovněž firma Morgan Stanley, která doporučuje „equal-weight“, cílovou cenu akcií zvýšila z 50 na 52 USD.

Banc of America Securities zvýšila své odhady průměrné ceny ropy v letech 2006 a 2007 z 58 na 65 USD, resp. ze 45 na 55 USD za barel, predikce zisku na akcii oborových firem o 6 % v roce 2006 a 20 % v roce 2007 a cílové ceny oborových titulů v průměru o 10 %. Banc of America zvýšila cílovou cenu například akciím Exxon Mobil /XOM/ ze 68 na 75 USD a Amerada Hess /AHC/ ze 160 na 170 USD. Obě akcie doporučuje „buy".

Analytici reagovali optimisticky na plánované změny v managementu firmy Sun Microsystems /SUNW/ a její kvartální výsledky (ztráta 6 centů na akcii vs. předpoklad 7 centů). Cowen & Co. potvrdila „outperform" rating. Goldman Sachs ponechala „in-line“ rating a UBS doporučení „neutral“ se zvýšenou cílovou cenou z 5,25 na 5,90 USD.

Prudential Equity Group snížila doporučení na akcie britské BP /BP/ z „overweight“ na „neutral“ společně s cílovou cenou z 83 na 80 USD, citujíc složité provozní podmínky, nižší růst produkce a relativní ocenění.

Investiční banka Merrill Lynch upgradovala akcie General Motors /GM/ ze „sell“ na „neutral“. Upgrade opírala o restrukturalizační kroky a reinvestice do nových produktů, na něž má automobilka dle banky dostatek hotovosti a jiných zdrojů k dokončení.

Robert W. Baird upgradovala akcie Xilinx /XLNX/ z „neutral“ na „outperform" s tím, že tento výrobce programovatelných čipů je schopen zrychlit růst zisku a tržeb díky novým produktům. Cílovou cenu akcií Xilinx zvýšila firma z 29 na 37 USD.

J.P. Morgan downgradovala německý elektroinženýrský koncern Siemens z „overweight“ na „neutral“ na základě absence provozního ziskového momenta, obnovených zklamání u komunikační divize firmy a dalších detailů týkající se strategie poté, co Siemens oznámil výsledky za 1. kvartál.

Piper Jaffray upgradovala akcie bankovního giganta Citigroup /C/ z „market perform“ na „outperform“ a současně zvýšila cílovou cenu z 52 na 55 USD, citujíc zpomalující erozi marží, oživení na kapitálových trzích a globální růst. Brokerská firma také uvedla, že zahraniční operace banky, včetně Asie, by měly i nadále fungovat jako hnací motor růstu.

Několik brokerských firem downgradovalo akcie Microsoft /MSFT/ den poté, co tato softwarová společnost reportovala slabé výsledky za fiskálně 3. kvartál a poskytla investorům neuspokojivý výhled. CIBC World Markets akciím snížila investiční rating z „outperform“ na „underperform“ a firmy Morgan Stanley a Lehman Brothers shodně z „overweight“ na „equal weight". UBS a Banc of America Securities naproti tomu doporučují „buy“ s cílovou cenou 33 resp. 30 USD a RBC Capital Markets doporučuje „outperform“ s cenovým cílem 32 USD.

Autor článku

Patrik Müller  

Články ze sekce: INVESTICE