BP: Adobe Systems očekává za 2/Q výsledky na spodní hranici původních odhadů, akcie ztratily 6 procent

03.05.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Softwarová společnost...

...Adobe Systems Inc. (ADBE) včera vydala varování, že zisky a příjmy společnosti za druhé čtvrtletí vyjdou na spodní hranici březnové projekce v důsledku oslabení v Evropě a Severní Americe. Akcie společnosti na zveřejněnou zprátu zareagovaly poklesem o šest procent.

Aktualizovaná projekce následuje poté, co společnost již v březnu vydala projekci pro druhé čtvrtletí, která vyšla pod průměrným odhadem analytiků Wall Streetu.

Společnost, jež loni v prosinci dokončila převzetí softwarové firmy Macromedia za 3,4 mld. USD, uvedla, že během jarních prázdnin vykázala v Evropě a Severní Americe slabší poptávku, než původně předpokládala.

Adobe Systems nyní očekává, že za druhé čtvrtletí vykáže výsledky na spodní hranici březnové projekce, která počítala s příjmy mezi 640-670 mil. USD a ziskem na akcii bez započtení mimořádných položek mezi 30-32 centy na akcii. Své výsledky za druhé čtvrtletí by společnost měla zveřejnit 15. června.

Analytici v průměru příjmy společnosti za druhý kvartál odhadují na 662,1 mil. USD a zisk bez započtení jednorázových položek prognózují na 31 centů na akcii.

Akcie ADBE včera posílily o 0,47 % na 38,35 USD, v poobchodní fázi ztratily 5,95 % na 36,07 USD.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE