BP: Automobilka BMW reportuje za uplynulý kvartál rekordní zisk

03.05.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší světový výrobce luxusních vozů, společnost...

...Bayerische Motoren Werke AG, dnes reportoval rekordní zisk za první čtvrtletí díky zvýšeným příjmům z prodeje sedanů serie 3 a prostředkům získaných z prodeje podílu ve společnosti Rolls Royce Group Plc.

Čistý zisk společnosti vzrostl o 81 procent na 948 mil. EUR z 525 mil. EUR za shodné období před rokem. Tržby mnichovské společnosti vzrostly meziročně o 12 procent na 11,6 mld. EUR. Analytici dle průzkumu agentury Bloomberg v průměru čtvrtletní zisk firmy odhadovali na 901 mil. EUR.

Společnost snížila svůj podíl v londýnské firmě Rolls-Royce na 2,77 procenta z 9,02 procenta v rámci dvou transakcí v únoru a březnu.

Nezdaněný zisk společnosti se zvýšil v uplynulém čtvrtletí o 58 procent na 1,3 mld. EUR, přičemž zisky v automobilové divizi vzrostly o 7,2 procenta na 761 mil. EUR a zisky v divizi finančních služeb se zvýšily o 15 procent na 173 mil. EUR. Divize motocyklů reportovala pokles zisku o 6,5 procenta na 29 mil. EUR, když chladné počasí snížilo prodeje této divize.

Společnost zopakovala svoji projekci, že za letošní rok vykáže nárůst nezdaněného zisku na 4 mld. EUR, a očekává také nárůst provozního zisku bez započtení mimořádného zisku z prodeje podílu v Rolls-Royce.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE