BP: Dresdner Bank pomohla pojišťovně Allianz k vyššímu zisku v 1. čtvrtletí

12.05.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Největší evropská pojišťovna,...

...Allianz AG, dnes uvedla, že růst na kapitálových trzích pomohl společnosti zvýšit zisk v její divizi životního pojištění a bankovní divizi, což se odrazilo na celkově vyšším zisku za první čtvrtletí.

Čistý zisk v Dresdner Bank, kterou Allianz převzala v roce 2001 za 21 mld. USD, vzrostl o 15 procent, zatímco v divizi životního pojištění se zisk mnichovské společnosti zvýšil o 41 procent.

Pojišťovna dnes oznámila, že se její čistý zisk za první čtvrtletí zvýšil o 34 procent na 1,78 mld. EUR, když již druhého května zveřejnila předběžné výsledky svého hospodaření.

Výkonný ředitel firmy Michael Diekmann pomohl oživit zisky v Dresdner Bank prostřednictvím redukce bezmála jedné třetiny pracovníků a zbavení se špatných úvěrů. V současné době prochází reorganizací evropské pojišťovací operace společnosti, v jejímž rámci firma kupuje zbylou část italské divize RAS Holding SpA a slučuje své divize v Německu.

V divizi životního a zdravotního pojištění se zisk v uplynulém čtvrtletí zvýšil na 534 mil. EUR z 379 mil. EUR a ze správy aktiv společnost vykázala trojnásobný nárůst zisku na 90 mil. EUR.

Čistý zisk v divizi pojištění majetku a úrazového pojištění vzrostl o 10 procent na 1,1 mld. EUR.

Příjmy v divizi Dresdner Bank se během prvního čtvrtletí zvýšily o 16 procent na 1,9 mld. EUR, zatímco čistý zisk se zvýšil na 658 mil. EUR z 571 mil. EUR. Provozní zisk této divize se více než zdvojnásobil na 529 mil. EUR.

Pojišťovna Allianz investuje asi 5,7 mld. EUR za převzetí plné kontroly nad italskou pojišťovnou RAS, ve které již vlastní 55procentní podíl.

Autor článku

Klára Štěpánková  

Články ze sekce: INVESTICE