BP: TOP UP & DOWN uplynulého týdne

15.05.2006 | , Böhm&Partner
INVESTICE


Brokerská firma Friedman Billings Ramsey downgradovala akcie bankovní společnosti...

...Wachovia /WB/ z „outperform“ na „market perform“ včetně cílové ceny ze 64 na 60 USD poté, co oznámila plánovanou akvizici banky Golden West Financial za 26 mld. USD. Firma FBR vyjádřila pochybnosti nad strategickou důležitostí tuto banku převzít. Obdobně i akciím Prudential Equity Group snížila rating z „neutral“ na „underweight“.

Firma American Technology Research upgradovala akcie Intel /INTC/ z „hold“ na „buy“; je přesvědčena, že negativní sentiment obklopující tento polovodičový titul je již v kursu akcií obsažen. Dále dodala, že restrukturalizace Intelu bude mít pozitivní dopad na akcie.

Investiční banka Merrill Lynch zvýšila své odhady cílové hodnoty indexu Dow Jones Industrials Average do pásma 12 400 až 12 600 bodů, přičemž předešlý odhad byl nasměrován do pásma 11 300 až 11 500 bodů. Merrill Lynch obdobně změnila odhad hodnoty širšího indexu S&P 500 z 1 350 - 1 400 na 1 450 - 1 500 bodů. Původní predikovaná pásma u technologického indexu Nasdaq Composite 2 430 až 2 450 bodů a indexu Nasdaq 100 1 780 až 1 800 bodů Merrill Lynch ponechala beze změny.

Deutsche Bank upgradovala akcie General Motors /GM/ ze „sell“ na „hold“ z důvodu nedávných prodejů aktiv, které povedou k vytvoření značné hotovosti a poklesu rizika katastrofických scénářů. GM také oznámila pokrok v řešení pracovněprávních záležitostí s bývalou dcerou Delphi, což je dle analytiků další velké pozitivum. Dlouhodobá rizika nicméně banka považuje stále za neměnná. Cílovou cenu akcií automobilky zvýšila ze 17 na 25 USD.

Merrill Lynch doporučila investorům kupovat akcie Hewlett-Packard /HPQ/ při poklesu, když od firmy očekává zveřejnění silných výsledků za fiskální 2. kvartál, a to i přes skutečnost, že konkurenční výrobce Dell vydal ziskové varování. Dell uvedl, že za 1. čtvrtletí počítá se ziskem 33 centů na akcii vs. původní predikce 36 až 38 centů na akcii z důvodu snižování cen a udržení tržního podílu. Merrill Lynch připomněla, že zatímco PC tvoří 60% příjmů firmy Dell, u Hewlett-Packard je to pouze 31 %.

Brokerská firma Robert W. Baird v souvislosti s varováním firmy Dell /DELL/ akciím snížila rating z „outperform“ na „neutral“ včetně cenového cíle ze 36 na 26 USD. „Ačkoliv se ocenění jeví jako historicky atraktivní, varování vznáší otazníky nad obchodním modelem společnosti a zpomalováním tempa růstu.

Banc of America Securities upgradovala akcie Johnson & Johnson /JNJ/ z „neutral“ na „buy“ a akcie označila za přední investiční tip s dobrým oceněním a pozitivním růstovým potenciálem v roce 2006. Banka uvedla, že společnost je v příštích dvou letech relativně málo ohrožena konkurencí generik a má naopak zlepšující se produktové portfolio. Cílovou cenu 65 USD považuje za konzervativní. Dalším tipem banky v oboru výroby zdravotnických potřeb a léků je firma Abbott Laboratories /ABT/ s ratingem „buy“ a cenovým cílem 49 USD.

Autor článku

Patrik Müller  

Články ze sekce: INVESTICE