Co dělat, když chci obchodovat na RM-Systému přes internet?

31.07.2006 | , Finance.cz
INVESTICE


Jednou z možností, jak obchodovat na RM-Systému, je i prostřednictvím internetu. Jaké kroky by měl člověk učinit, aby se stal internetovým zákazníkem snadno a rychle?

Obchodování na kapitálových trzích nabízí možnost zajímavého zhodnocení finančních prostředků. Toho lze dosáhnout i prostřednictvím RM–Systému, který působí jako organizátor mimoburzovního trhu s cennými papíry. Narozdíl od pražské burzy není RM-S založen na členském principu, tj. přístup na trh RM–S není nijak omezen.

Rozhodnete-li se obchodovat na RM-S přes internet, tj. stát se i-zákazníkem, stačí na jakémkoliv obchodním místě RM-S uzavřít smlouvu. Co však udělat před samotným podpisem, aby vás to co nejméně času a peněz? Stačí postupovat dle následujících kroků:

  • z webových stránky RM-S stáhnout a nainstalovat aplikaci RM-S/Klíče
  • vyplnit “Žádost o Certifikát” a vygenerovat si “Šifrovací Klíče”

Na konkrétním obchodním místě nebo speciálním vstupním pracovišti RM-S si smluvte datum a čas podpisu smlouvy předem (nejlépe telefonicky). K bezproblémovému uzavření smlouvy je nutné, abyste se dostavil na obchodní místo, popřípadě speciální vstupní pracoviště nejpozději do 16.30 hodin. Co musíte mít s sebou?

  • na disketě vyplněnou žádost o osobní elektronický certifikát
  • průkaz totožnosti
  • číslo majetkového účtu ve Středisku cenných papírů, se kterým bude spojeno registrační číslo RM-S
  • finanční prostředky (max. 400 Kč) - v této částce je zahrnuta cena za využívání služeb včetně certifikátu, registrace na trh RM-S, software)

Před podpisem samotné smlouvy je ještě třeba zaregistrovat se na RM-S, kdy vám bude přiděleno registrační číslo, jako základní údaj vaší identifikace při podávání pokynů. Zároveň vám bude automaticky otevřen tzv. JUMBO účet a předán osobní elektronický certifikát, který potvrzuje jedinečnost vygenerovaných šifrovacích klíčů.

Po takto absolvovaném postupu si již můžete nainstalovat potřebný software a začít obchodovat.

Zdroj informací: www.rmsystem.cz

Autor článku

Lukáš Buřík


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 4
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: INVESTICE