X-Trade Brokers Cup zná svého vítěze

04.12.2007 | , Finance.cz
INVESTICE


Investování je mnohem jednodušší, než se může na první pohled zdát. Na vlastní kůži se o tom mohli přesvědčit účastníci investiční soutěže X-Trade Brokers Cup. Vítěz se může těšit na lákavou cenu, Porsche Boxter.

Společnost X-Trade Brokers patří mezi významné tuzemské obchodníky s cennými papíry, která se specializuje na poměrně nestandardní investiční instrumenty, jako např. zahraniční měny, komodity, indexy, opce či forwardy. S cílem zvýšit povědomí o těchto investičních nástrojích a poskytnout veřejnosti možnost seznámit se s mimoburzovním trhem, uspořádal X-Trade Brokers investiční hru, jejíž vítěz se mohl těšit na atraktivní hlavní cenu, Porsche Boxter.


Velký zájem ze strany české veřejnosti


Obchodování s ropou, měnovými páry, průmyslovými kovy nebo burzovními indexy. To jsou jen některé z transakcí, které mohli investoři v průběhu soutěže uskutečnit. Dynamické změny na měnových a komoditních trzích přispěly k tomu, že velká část z 28.000 soutěžících skončila v kladných číslech, ti nejlepší zhodnotili svůj vstupní kapitál o více než 3000 %!

Právě počet zaregistrovaných hráčů je na české poměry nevídaný a je důkazem úspěšnosti celé marketingové propagace. Zájem byl opravdu rekordní, dokonce vyšší než ve čtyřikrát větším Polsku, kde proběhla v minulosti obdobná soutěž. Investování není jen pro lidi z velkoměst, což potvrdil i X-Trade Brokers Cup, kdy většina aktivních a úspěšných soutěžících pocházela z malých a středních měst a vesnic. Pro někoho překvapující může být poměrně velká účast žen (29,91 %), již menším překvapením je průměrný věk soutěžících (30 let), což svědčí o tom, že investování je především doménou mladých lidí.


Eurodolar, ropa a zlato dominovaly


Porsche BoxterO tom, že Porsche Boxter bylo opravdu velkým lákadlem, svědčí nejen počet soutěžících, ale i jejich aktivita, kdy jednomu ze soutěžících se během jediného dne podařilo uskutečnit úctyhodných 303 obchodů! Přestože každý investor mohl vybírat z pestré palety nástrojů, žebříčku nejobchodovanějších dominovaly výhradně 3 investiční instrumenty - měnový kurz EUR/USD, ropa a zlato. Jen s eurodolarem bylo průměrně každý obchodní den uskutečněno více než 1500 obchodů, zlatý kov či ropa na tom byly podobně.


A vítězem se stává …


Oficiální vyhlášení výsledků soutěže proběhne příští čtvrtek, tj. 13. prosince, za účasti 100 nejúspěšnějších hráčů s doprovodem. Chybět nebudou ani novináři a pozvaní VIP hosté. Vyvrcholením slavnostního večera bude předání automobilu vítězovi celé soutěže, představeny budou také vítězné strategie a nejoblíbenější instrumenty.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE