Nemusíte být makléřem, abyste jezdili v Porsche!

19.12.2007 | , Finance.cz
INVESTICE


Více než sedm milionů korun. O tolik dokázal zhodnotit svůj virtuální vklad vítěz investiční soutěže X-Trade Brokers Cup, za což si po právu odnesl resp. odvezl lákavou cenu, Porsche Boxter.

Dne 30. listopadu 2007 skončila investiční soutěž X-Trade Brokers Cup. Po sedm týdnů si mohly tisícovky soutěžících vyzkoušet svůj investiční instinkt v burzovní hře společnosti X-Trade Brokers. Vítězem soutěže se stal pan Jiří z Jeseníku, který zhodnotil svůj počáteční vklad ve výši 200.000 korun v sedmi týdnech o 3639,73 %.


Sázka výhradně na měny


Přestože pan Jiří není profesionálním investorem, nějaké zkušenosti v jiných investičních soutěžích již posbíral. V průběhu soutěže uzavřel celkově 235 transakcí. Více než 70 % tvořily tzv. dlouhé pozice, tj. nákup jednotlivých instrumentů. Nejúspěšnější obchody uzavřel v průběhu druhého a třetího týdne, kdy zhodnotil svůj majetek o více než 700 %. Naopak nejméněně úspěšný byl 6 týden, kdy jeho obchodování vykázalo nepatrnou ztrátu.

Je zajímavé, že pan Jiří se nepokusil o otevření ani jednoho obchodu na komoditách, burzovních indexech nebo akciích. Jeho výhradní doménou byly měnové instrumenty, v oblibě měl zejména měnové páry GBP/JPY, GBP/AUD a EUR/AUD. Průměrný čas otevírání jeho investičních pozic bylo ve 14.36 a uzavírání 19.40.


Za odměnu Porsche


Minulý čtvrtek, tj. 13. prosince 2007, se v exkluzivních prostorách restaurace SOHO+ konal slavnostní galavečer, během kterého byly vyhlášeny oficiální výsledky soutěže a zároveň proběhlo slavnostní předání cen výhercům. Galavečeru se zúčastnilo 150 nejúspěšnějších účastníků soutěže, nechyběli ani zástupci mediálních partnerů a novináři. Vyvrcholením slavnostního večera bylo ocenění sedmi výherců za každý jednotlivý týden a předání automobilu vítězovi celé soutěže.

Vítěz X-Trade Brokers Cup


Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE