X-Trade Brokers cup již zná vítěze

12.05.2008 | , Finance.cz
INVESTICE


Druhý ročník investiční soutěže X-Trade Brokers Cup zná svého vítěze. Ten dokázal během jednoho měsíce zněkolikanásobit svůj počáteční vklad a po zásluze získal hlavní cenu – 200.000 korun v hotovosti a notebook.

Investování je mnohem jednodušší, než se může na první pohled zdát, o čemž se na vlastní kůži mohli přesvědčit účastníci druhého ročníku soutěže X-Trade Brokers Cup. Její pořadatel, společnost X-Trade Brokers, patří mezi významné tuzemské obchodníky s cennými papíry, která se specializuje na poměrně nestandardní investiční instrumenty, jako např. zahraniční měny, komodity, indexy, opce či forwardy.

A právě zvýšit povědomí o těchto netradičních investičních nástrojích a poskytnout veřejnosti možnost seznámit se s mimoburzovním trhem měla za cíl investiční hra X-TB Cup. V měsíci dubnu proběhl druhý ročník soutěže, ve které ani tentokrát nechyběly atraktivní a hodnotné ceny. Zájem veřejnosti byl obrovský, což potvrzuje i Remigiusz Gorski, zástupce ředitele společnosti X-Trade Brokers: „Soutěže se zúčastnilo téměř 10.000 lidí, což svědčí o tom, že čím dál více Čechů chce poznat nové investiční trhy a vyzkoušet si na nich své investiční schopnosti“. Jen pro srovnání, ve čtyřikrát větším Polsku, kde byl hlavní cenou automobil Porsche Cayman, se této soutěže zúčastnilo zhruba 16.000 lidí.

Obchodům vévodily měny

O velkém zájmu ze strany české veřejnosti vypovídá nejen počet soutěžících, ale i jejich aktivita, když během čtyř týdnů bylo uskutečněno bezmála 200.000 obchodních transakcí. Přestože každý účastník mohl vybírat z široké nabídky investičních instrumentů, žebříčku nejobchodovanějších dominovaly měny, konkrétně páry EUR/USD, USD/JPY a EUR/GBP. Z komodit si nejvíce příznivců získaly ropa a zlato, ovšem pozadu nezůstávaly ani méně tradiční komodity, jako např. měď, pšenice nebo kukuřice.

Právě na měnový pár EUR/USD vsadil i celkový vítěz soutěže, který dokázal svůj počáteční dvěstětisícový vklad zhodnotit o úctyhodných 2057,3 %. Po zásluze tak získal hotovost ve výši 200.000 korun a notebook. Ani soutěžící na dalších místech neodešli s prázdnou. Pro někoho překvapující může být poměrně velká účast žen (zhruba 26 %), nejlepší z nich získala v celkovém hodnocení druhé místo, a tedy i 100.000 korun a PDA.

Autor článku

Lukáš Buřík  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE