Největší zájem o on-line data!

12.08.2001 | , Finance.cz
INVESTICE


V anketě, která probíhala po dobu slunných červencových a srpnových dní na hlavní stránce sekce kapitálového trhu, se návštěvníci našeho serveru mohli vyjádřit k obsahu stránek nejen o investicích do akcií, dluhopisů, měn, fondů či komodit. Nakonec se i přes horkým počasím ovlivněnou návštěvnost (investoři se zřejmě slunili na plážích :-) ) podařilo nasbírat celou řadu odpovědí.

Z ankety vyplynulo, že největší přínos stránek kapitálového trhu spatřujete v aktuálních kurzech a statistikách z burzy cenných papírů, resp. zahraničních trhů. Oblíbené se staly i stránky o komoditách. Téměř každý druhý návštěvník (44 %) hodnotil on-line data jako nejpřínosnější.

Na druhém místě co do praktičnosti a zajímavosti se umístily aktuální zprávy. Na našem serveru mají návštěvníci k dispozici nejen zpravodajství agentury Reuters v reálném čase, tak jak přichází obchodníkům přes terminály, ale také zajímavé informace a komentáře redaktorů www.finance.cz, jakožto našich dopisovatelů z řady renomovaných společností (mimo jiné Fio, Conseq Finance či Cyrrus). Oblasti zpravodajství hodláme věnovat i do budoucna velkou pozornost. Významným krokem bylo umístění výběru z tisku ze světa financí přímo na hlavní stránky všech sekcí.

Mezi respondenty se našlo i dost takových "surfařů po internetu", kteří nevíce sledují tipy (23%) a doporučení či výpočty (10 %). "Popelkou" v obsahu sekce kapitálového trhu se poměrně překvapivě staly seznamy institucí. Na základě ankety je sledují 3 % z vás. Do budoucna budeme i stránky s přehledy obchodníků s cennými papíry, investičními společnostmi a členy burzy upravovat a rozšiřovat. Máte se určitě na co těšit.

Těšit se můžete i na novou anketu, kterou na stránkách kapitálového trhu rozjíždíme. Týká se oblasti on-line poradenství. Sdělte nám svůj názor na kvalitu a praktičnost investičního poradenství, které prezentujeme ve spolupráci se společností Böhm a partner na homepage kapitálového trhu i v rámci našeho poradenského centra. Vašim hlasem (klikem) pomůžete nejen zkvalitnit obsah našeho serveru, ale třeba i rozšířit Váš letní šatník o tričko s emblémem našeho serveru!

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE