Investiční soutěž - získejte Porsche Cayman!

15.09.2008 | , Finance.cz
INVESTICE


Chcete zažít burzovní vzrušení na vlastní kůži, neriskovat ztrátu svých peněz a přitom vyhrát některou z hodnotných cen? Neváhejte a zúčastněte se soutěže, jejíž celkový vítěz si odveze auto snů. Investiční soutěž nabízí možnost vyzkoušet si obchodování na finančních trzích a ještě vyhrát skvělé ceny.

V posledním roce jsme měli možnost sledovat velké výkyvy cen ropy, zlata, potravin či klesající nebo prudce rostoucí měny. Investování na komoditních a měnových trzích je velice populární ve světě a tato velká investiční soutěž nabízí všem seznámení se s fungováním kapitálových trhů. Účelem také mimo jiné je propagace těchto trhů v Česku a na Slovensku.


O co vlastně půjde?


Jde o zábavnou hru vzdělávacího charakteru, kde jedinou odměnou jsou soutěžní ceny. Soutěž ale také nabízí reálná data a představuje tedy skutečný vývoj na trzích, což je velice užitečnou zkouškou před rozhodnutím začít obchodovat s vlastními prostředky na ostro. Hlavní cenou pro vítěze je luxusní automobil Porsche Cayman, včetně zaplacené daně z výhry, plus další hodnotné ceny. Vítězem soutěže se stává ten, kdo v průběhu soutěže od 1. do 30. října nejvíce zhodnotí svůj počáteční kapitál.

Počátečním kapitálem je virtuální vklad, který je účastníkovi přidělen, nemusí proto vkládat žádné vlastní peníze, nevznikají mu žádné závazky či povinnosti, ale taktéž nemá nárok na případný zisk, který na svém soutěžním účtu vytvoří.

A co to vlastně znamená velká česko-slovenská soutěž? Jde o to, že soutěž je pořádaná slovenskou a českou pobočkou společnosti X-Trade Brokers společně, proto Češi a Slováci soutěží zároveň a podělí si kromě hlavní ceny i 10 notebooků značky Acer.


Spekulace na růst i pokles ceny pomocí CFD kontraktů


Investování probíhá pomocí jednoduché internetové platformy, kterou si účastníci stáhnou do počítače ze stránek společnosti. V rámci platformy jsou k dispozici grafy a také ku příkladu nástroje technické analýzy. Lze zde spekulovat jak na pokles tak růst ceny, a to pomocí CFD kontraktů neboli kontraktů na vyrovnání cenového rozdílu.

Platforma nabízí obchodování s komoditami jako je ropa, zlato, stříbro, pšenice, kukuřice, měď, hliník a jiné, celkem 26 různých komodit. Dále je možno investovat na měnovém trhu pomocí nákupu či prodeje jednotlivých měnových párů. K obchodování budou všechny hlavní měnové páry, např. euro-dolar, libra-dolar, dolar-japonský yen a dolar-švýcarský frank. Dále i měny jako je australský dolar, novozélandský dolar nebo česká koruna, k tomu i křížové páry jako jsou ku příkladu australský dolar k japonskému yenu apod. Celkem 41 měnových párů. Je také možno investovat do akciových indexů jako jsou americký Nasdaq, britský FTSE nebo pražský PX. Celkem bude k dispozici 18 akciových indexů a 20 různých akciových titulů jako je Microsoft, Yahoo ale i české a španělské tituly.


Kdy to všechno začne?


Do soutěže je možno registrovat se od 15.září na stránkách http://www.xtb.cz/, stáhnout si platformu a založit si také již soutěžní účet. Na tomto účtu se účastníci mohou s trhy seznámit a procvičit si obchodování až do začátku soutěže 1.října, kdy se objem prostředků na všech soutěžních účtech nastaví zpět na startovací částku 200 000 Kč.


Dobrý úsudek, příznivé trendy a štěstí při obchodování přeje všem účastníkům společnost X-Trade Brokers. XTB

Autor článku

Lukáš Pololáník  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE