Uvidíme, jestli je růst vyčerpán?

12.10.2001 | , Finance.cz
INVESTICE


Pokud jsme mohli mít po středečním obchodování pocit, že americké trhy prožily růst, který už dále nebude pokračovat, pak včerejší den nás vyvedl z omylu a indexy se vyšplhaly na hodnoty, které vykazovaly před útokem na americké cíle (Nasdaq - 1701b. S&P - 1097,43b.).

Na trh působí zejména tyto faktory: vykazované hospodářské výsledky za 3Q, prohlášení americké administrativy slibující opatření na podporu ekonomiky, zatím „poklidný" průběh protiteroristické akce v Afghánistánu. Psychologický vliv tu také sehrává orientace investorů na pozitivní zprávy, která však může investory strhnout k přehnané důvěře v budoucí vývoj. Nelze tak opomíjet makroekonomické informace, které by mohly leccos napovědět.

Dnes zejména očekáváme oznámení cen amerických průmyslových výrobců PPI za září (14:30), data o objemu maloobchodních prodejů - říjen (14:30) a  spotřebitelské důvěře - říjen (16:00).

Z amerických společností, které v Evropě právě posilují, jmenujme zejména tituly společností vyrábějící počítačové síťové zařízení a telekomunikační společnosti - Ciena Corp. (CIEN), Cisco Systems Inc. (CSCO) a Lucent Technologies Inc. (LU).

O tom, jestli americké trhy porostou nebo ne, se přesvědčte třeba na těchto stránkách !

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE