Představujeme společnost Colosseum

23.09.2008 | , Finance.cz
INVESTICE


Mezi investorskou veřejností byla vždy společnost Colosseum synonymem pro obchodování s komoditami, resp. futures. Na českém trhu se pohybuje více než 10 let. Pokud o ní chcete vědět více, čtěte dále.

Téma: Obchodníci s cennými papíry

Mezi investorskou veřejností byla vždy společnost Colosseum synonymem pro obchodování s komoditami, resp. futures. Na českém trhu se pohybuje více než 10 let. Působí zde již od roku 1997, kdy poskytovala tuzemským i zahraničním investorům poradensko-analytické služby v moderním segmentu finančních a komoditních derivátů. V roce 2002 se firma Colosseum stala jedním z prvních obchodníků s cennými papíry v České republice s licencí na deriváty od Komise pro cenné papíry. V současné době pak patří mezi významné nebankovní instituce se specializací na burzovní a OTC deriváty (futures a opce, Forex a CFDs). Objemy futures obchodů společnosti Colosseum dosáhly ve 4. čtvrtletí roku 2007 výše 58,75 miliardy Kč, což je meziroční nárůst o 154 procent.


Nabídka sahá až po outsourcing řízení rizik


V segmentu, kde se společnost Colosseum pohybuje, tedy obchodování s futures, má v České republice významné postavení. Za své největší rivaly Colosseum považuje zahraniční firmy z USA a Evropy. Díky dlouholetým zkušenostem na kapitálových trzích a spolupráci s renomovanými světovými brokery (MF Global a Peregrine Financial Group) nabízí individuální i korporátní klientele ucelené portfolio služeb od zprostředkování burzovních obchodů, přes správu aktiv profesionálními portfolio managery až po outsourcing řízení rizik.


Vyzkoušejte si asset management


Colosseum vyzdvihává ze svých služeb tzv. asset management. Tuto službu využívají lidé, kteří chtějí, aby jejich peníze neustále pracovaly, ale nemají čas nebo chuť se o investování starat. Investování je podobně snadné jako do podílového fondu, nicméně rozdíl je v tom, že zde máte peníze a investice na svém soukromém účtu. V případě společnosti Colosseum jsou účty vedeny přímo na jméno klienta v Londýně u jedné z největších světových finančních institucí. Vklad je také pojištěn podle britského práva na vyšší částku než v ČR. Portfolio manažeři společnosti provádějí obchody pro klienta na světových burzách a to jak na komoditních trzích jako je ropa, zlato nebo pšenice, tak i na finančních trzích jako jsou úrokové míry, dluhopisy nebo akciové indexy. Používá se několik investičních strategií, ale jde zejména o dlouhodobější obchody.

Je dobré si uvědomit, že pokud byste měli zájem např. o výše zmíněný asset management  minimální vklad se pohybuje od 900.000 Kč až po několik milionů korun podle zvoleného programu. Při splnění podmínek by se však o vaše prostředky starali zkušení profesionálové.  Analytické oddělení společnosti Colosseum denně připravuje analýzy, doporučení a zprávy z trhů. Společnost Colosseum je rovněž zakládajícím členem České asociace obchodníků s cennými papíry (ČAOCP), která sdružuje významné české nebankovní obchodníky s cennými papíry.


Vize a plány


Kromě ČR nabízí Colosseum od loňského roku své služby také na Slovensku. Co plánuje  za 10 let? Již při svém vzniku bylo cílem společnosti stát se lídrem v obchodování s komoditními futures v České republice. Této pozice společnost dosáhla a daří se jí udržet. Vize a strategické plány na dosažení dalších met v příštích 3 – 5 letech jsou stanoveny, nicméně v tento okamžik jsou ještě drženy přísně pod pokličkou.

 

Autor článku

Tomáš Skolek  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE