Představujeme skupinu ATLANTIK

25.09.2008 | , Finance.cz
INVESTICE


ATLANTIK je kapitálově nejsilnějším nebankovním licencovaným obchodníkem s cennými papíry na českém trhu a díky ročnímu obratu 164 miliard korun je čtvrtým největším obchodníkem s cennými papíry v ČR.

Finanční skupina ATLANTIK je renomovaná finanční společnost, která nabízí služby v oblasti financí, finančních trhů, služeb a poradenství. Skupina působí na našem trhu už od roku 1993 a je součástí holdingu KKCG Finance, jejímž majoritním vlastníkem je významný český podnikatel Karel Komárek. Skupinu ATLANTIK tvoří společnosti ATLANTIK Asset Management Investiční společnost - ATLANTIK AM a ATLANTIK finanční trhy - ATLANTIK FT.

S aktivy 4,6 miliardy Kč a vlastním kapitálem ve výši 645 milionů korun je ATLANTIK kapitálově nejsilnějším nebankovním licencovaným obchodníkem s cennými papíry na českém trhu a díky ročnímu obratu 164 miliard korun je čtvrtý největší obchodník s cennými papíry v ČR. Skupina ATLANTIK je rovněž členem profesního sdružení Asociace pro kapitálový trh, a také jedním z akcionářů Burzy cenných papírů Praha. ATLANTIK nabízí svým klientům přístup na 112 světových trhů – na burzy v Praze, Budapešti, Varšavě, ale i New Yorku, Tokiu, Frankfurtu a na desítky dalších trhů. Licence investiční společnosti umožňuje skupině ATLANTIK zakládání vlastních fondů s unikátními investičními strategiemi. Skupina je partnerem mezinárodní makléřské sítě Auerbach Grayson & Company, jedné z nejvýznamnějších sítí na světě a úzce spolupracuje s významnými světovými finančními domy jako je ABN AMRO Bank, Deutsche Bank či Goldman Sachs.


ATLANTIK Asset Management Investiční společnost


Působí na českém trhu od roku 1995, dříve působil pod jménem ABN AMRO Asset Management (Czech),a.s. Ke konci roku 2007 svěřili klienti společnosti ATLANTIK AM do správy finanční prostředky ve výši 4 mld. Kč.

Specializuje se jako investiční společnost na:

  • individuální správu majetku pro privátní osoby, obchodní společnosti, města a klienty z řad neziskového sektoru (nadace, odborové svazy atd.)
  • individuální investiční poradenství (výběr vhodných investičních produktů, specializovaný investiční či spořící program, atd.)
  • prodej a distribuci fondů (na základě historických vlastnických vztahů a profesionálního přístupu pokračuje ATLANTIK AM v distribuci fondů ABN AMRO)


ATLANTIK finanční trhy


ATLANTIK FT je od roku 1993 vedoucím nezávislým obchodníkem na Burze cenných papírů Praha a tvůrcem trhu všech českých akcií v systému SPAD. Je rovněž kapitálově nejsilnějším nebankovním obchodníkem s cennými papíry na českém trhu. V roce 2007 objem obchodů dosáhl celkové výše 164 mld. korun, čímž potvrdil tím pozici čtvrtého největšího obchodníka s cennými papíry v ČR.

Díky exkluzivnímu partnerství s jednou z nejvýznamnějších světových makléřských sítí Auerbach Grayson & Company má přístup na největší akciové trhy v USA a Evropě, na burzy v Maďarsku a Polsku a v dalších více než 100 zemích. ATLANTIK FT prostřednictvím svých partnerů využívá pro své klienty analýzy více než 3 800 společností a znalostí 800 špičkových analytiků celého světa.

Autor článku

Michal Ruml  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE