Už brzy: Krizové centrum

01.11.2001 | , Finance.cz
INVESTICE


Nový portál v oblasti financí a kapitálových trhů již téměř připraven ke spuštění. Sledujte stránky www.finance.cz a www.krizove-centrum.cz .

Z obsahu krizového centra ...

Mnoho klientů s Private Investors prodělalo. Prostřednictvím zkrachovalého obchodníka s cennými papíry investovalo více než 2000 klientů na amerických trzích. Klienti nakupovali akcie věhlasných i méně významných amerických firem. Příkazy klientů se hromadí u obchodníka s cennými papíry Private Investors, k jejich provedení je ovšem oprávněna jiná společnost - A. B. Watley se sídlem v USA. Tento subjekt akcie v požadovaném množství a ceně nakupuje a vede na každém klientském účtu. Tyto akcie (majetek klientů Private Investors) použije management Private Investors jako zástavu pro tzv. lombardní úvěr.  Úvěr (tradičně v objemu 40 - 70 % aktuální ceny akcií) byl manažerům Private Investors poskytnut, čímž si zajistili přísun dalších finančních prostředků pro nákup akcií.

Causa Private Investors bude jen jednou z mnoha témat, které pro vás v průběhu listopadu a následujících měsíců, případně i let v rámci krizového centra připravíme!

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE