Investiční soutěž nabízí šanci porozumět turbulencím na trzích

01.10.2008 | , Finance.cz
INVESTICE


Situace na trzích se stává složitější každým dnem. Nejnověji padl plán pomoci finančnímu sektoru v USA. Akciové trhy zažily nejvyšší denní pokles za posledních 20 let. Prostřednictvím investiční soutěže můžete porozumět dění na trzích.

Wall Street už není tím co býval. Přišlo znárodnění Freddie Mac a Fannie Mae, dvou největších poskytovatelů hypoték v USA, dále pak pojišťovacího gigantu AIG. Čtvrtá největší americká investiční banka Lehman Brothers byla nucena vyhlásit bankrot. Dvě zbylé velké investiční banky z pěti, Morgan Stanley a Goldman Sachs se rozhodly změnit strukturu na komerční banky. V reakci na vysoké propady finančních titulů přišel zákaz obchodování “na krátko“ s akciemi finančních společností. Rychlým převzetím do rukou JP Morgan Chase skončila i největší americká spořitelna Washington Mutual.

Většina světových burzovních indexů dosáhla v minulých týdnech na 2-3 letá minima. Pražská burza následuje světové, a ztratila již letos více než 30 procent. Plán na pomoc finančnímu sektoru, který by umožnil ministerstvu financí uvolnění 700 miliard dolarů na odkup aktiv bank krytých špatnými hypotečními úvěry, prozatím zkrachoval. Do problémů se současně dostávají i některé evropské banky či hypoteční instituce, zdá se tedy, že doba konsolidací a krachů ve finančním sektoru v žádném případě nekončí.

Soutěž nabízí porozumění dění na trzích


Od 15. září je možné registrovat se do investiční soutěže, kde výherce odjede v luxusním automobilu Porsche Cayman. Tato soutěž nabízí seznámení s finančními trhy a pochopení reálného obchodování díky tomu, že je založena na reálných datech. Nabízí také jedinečnou šanci vyzkoušet si jak spekulace na růst tak na pokles, které jsou v dnešní turbulentní době velice užitečné.

Dnešním dnem tato investiční soutěž startuje již na ostro a všechny soutěžní účty se tak nastavují na stejnou startovací částku, kterou se účastníci budou snažit až do 31. října co nejvíce zhodnotit. Registrace je možná až do konce soutěže na stránkách společnosti, kde si účastníci mohou také zdarma stáhnout investiční platformu, která umožňuje obchodování s komoditami, akciemi, akciovými indexy či měnovými páry.

Autor: Lucie Vitamvásová, analytik X-Trade Brokers.


Máte dotaz týkající se investiční soutěže, ale i investování do měn, komodit či burzovních indexů? Zeptejte se odborníka! Na vaše dotazy bude od 1. 10. do 15. 10. 2008 odpovídat Lucie Vitamvásová, analytička finančních trhů v X-Trade Brokers, Česká republika.


Autor článku

Lucie Vitamvásová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE