Přestavujeme společnost Patria

02.10.2008 | , Finance.cz
INVESTICE


Společnost Patria Finance je největším obchodníkem s cennými papíry v České republice a zároveň společně s ostatními sesterskými společnostmi v rámci skupiny KBC Securities i největším obchodníkem ve střední Evropě. Přečtěte si o ní více.

Společnost Patria Finance, a.s. byla založena v roce 1994 jako první investiční banka v České republice. Patria je držitelem povolení Komise pro cenné papíry, které ji opravňuje k obchodování s domácími i zahraničními cennými papíry, je členem a akcionářem Burzy cenných papírů Praha a je zastoupena v několika jejích orgánech. Patria je členem skupiny KBC Group, která patří mezi největší a nejsilnější finanční skupiny v Evropě. V únoru 2005 se pak společnost KBC Securities stala jediným akcionářem Patrie.

Společnost Patria Finance, a.s. je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s cennými papíry na českém kapitálovém trhu. Patří jí řada nej na našem trhu - je největším obchodníkem s cennými papíry v České republice a zároveň společně s ostatními sesterskými společnostmi v rámci skupiny KBC Securities i největším obchodníkem ve střední Evropě. Společnost zrealizovala největší objem povinných i dobrovolných odkupů v  České republice od roku 1995. Je také nejsilnějším akcionářem Pražské burzy a druhým největším akcionářem Bratislavské burzy a největším asistovaném obchodníkem s cennými papíry pro retailovou klientelu u nás.

Patria je součástí celoevropské sítě KBC Group, jejímž prostřednictvím má přístup k rozsáhlým znalostem, informacím a kontaktům:

  • Belgie, Francie, Německo, Polsko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Černá Hora, Bosna & Hercegovina, Makedonie, Rusko, Ukrajina, Baltské země (KBC Securities)
  • ČR a Slovensko (Patria)
  • UK (KBC Peel Hunt, Brown Shipley)
  • Slovinsko (NLB)


Skupina Patria


  • Patria firemní finance - poradce v oblasti akvizic a prodejů společností. Více než 170 transakcí v hodnotě přes 62 mld. Kč. Nabízí firmám a podnikům řadu služeb – například akvizice a prodeje společností, finanční restrukturalizace, oceňování a primární emise akcií.
  • Patria akciové trhy - Největší obchodník s akciemi na českém trhu. Market Maker na hlavní obchodované tituly. Nabízí mimo jiné obchodování s akciemi pro přední institucionální klienty, veřejné odkupy a nabídky převzetí a v neposlední řadě i akciové analýzy.
  • Patria online –známý ekonomický a finanční portál, online zpravodajství z finančních trhů a ekonomiky. Součástí je i Patria Plus – analýzy, prognózy, online data, mobilní služby, databáze.
  • Patria direct - Největší online broker pro individuální investory u nás. Nabízí obchodování s cennými papíry na kapitálových trzích v ČR, Polsku, Maďarsku, USA a západní Evropě.
  • Rozvojový kapitál a mezaninové financování – Poskytovatel rozvojového kapitálu v zemích Beneluxu a CEE. Nabízí mezaninové financování, akviziční financování a rozvojový kapitál.

Autor článku

Michal Ruml


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE