On-line obchodovat lze již i v Německu

14.11.2001 | , Finance.cz
INVESTICE


Finanční skupina Fio od zítřka, tj. čtvrtka 15.11.2001 jako první broker v ČR zpřístupní elektronické on-line obchodování na jednom z největších akciových trhů na evropském kontinentu - německém trhu XETRA.

Sídlo německé burzy je ve Frankfurtu. Tamní trh je členěn na několik segmentů. Například tam úspěšně již několik let funguje v ČR stále neotevřený Nový trh (Neuer Markt). Klíčovým indexem německé burzy je DAX 30, zahrnující akcie 30 německých společností (např. Deutsche Bank, Allianz nebo VW).

Fio se od počátku orientuje na elektronické zpracování informací v oboru obchodování s cennými papíry a jako jedna z prvních v ČR již v roce 1997 poskytla klientům jednotný on-line přístup na kapitálové trhy ČR (RM-S, BCPP). V říjnu 1999 byla první společností, která elektronicky zpřístupnila segment pražské burzy SPAD a v lednu 2000 kapitálové trhy NASDAQ, NYSE, AMEX v USA. Na tato významná prvenství nyní navazuje zavedením nové služby e-Germany, která poskytuje on-line přístup na německý kapitálový trh XETRA.

Asi vás zajímá, kolik on-line obchod v Německu stojí? Obchody můžete realizovat za cenu 0,17% z objemu uskutečněného obchodu, minimálně však 17,95 EUR. Tato cena je včetně poplatků trhu. K tomu zdarma poskytne Fio na svých stránkách kurzy cenných papírů obchodovaných na německé Xetře.

Více o indexu DAX vám nabízíme na této stránce!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE