Burza sílí, Unipetrol přidal 8 %

09.01.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Burza s výjimkou Českého Telecomu zkorigovala včerejší pokles a hodnota indexu PX-D si připsala necelé 1 % kladného zhodnocení. Jediným ztrátovým titulem se stal Telekom.

Zbývající akcie obchodované ve SPAD si připsaly kladné zhodnocení v čele s Unipetrolem, který si polepšil o 8 % nad hranici 40,- Kč. Zde se na stranu kupců  postavila řada domácích investorů, která na tento růst neměla až tak zásadní vliv, jako nákupní objednávky ze strany prodejce, který v minulých dnech srazil cenu na kolena. Velký objem obchodů realizovaný v rámci jednoho obchodníka může mít za následek, že prodejní tlak nakrátko ustoupí a cena tím dostane  další prostor k růstu. Nákupní horečka zasáhla i akcie Komerční banky, které definitivně prorazily hranici 1100,- Kč.

Spekulace na rozhodnutí vlády o privatizaci ČEZ dnes měla pozitivní vliv na cenu v které byl započítán privatizační nezdar. Je zřejmé, že jakýkoliv jiný postoj v mezích vyhlášeného tendru, než smetení privatizace z vládního stolu, bude investory přijat spíše pozitivně, neboť za současnou cenu je na burze ČEZ dlouhodobě podhodnocen.

Aktuální data z pražské burzy vám přinášíme přímo uvnitř našeho serveru! Klikněte sem!

Autor článku

Libor Živný


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE