Jak se dá také zajistit na stáří?

06.05.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Ten, kdo poctivě pracuje či pracoval, si chce také v důchodovém věku slušně žít. Asi bude ještě nějaký čas trvat, než naši důchodci budou jezdit stejně jako francouzští nebo němečtí penzisté na zimu na...

...Kanárské ostrovy, ale generace slušných podnikatelů, kteří půjdou za cca 5 - 10 let do penze a mají "ušetřeno" určité množství peněz se rozrůstá.

Nedá se spolehnout na státní starobní důchod, to by jejich životní úroveň klesla. A pokud máme penzijní připojištění a ještě určitou sumu volných peněz, je vhodné je investovat.

Jak? Na to se ptá náš čtenář v sekci poradna.finance.cz : "Zdravím. Chci do penze (za cca 7let) někam vložit a zhodnotit asi 500 tis. Kč. Velkou likviditu nepožaduji, riziko střední až nižší. Díky."

Náš partner ze společnostti Böhm & partner a.s. mu na dotaz odpovídá radou: "Dobrý den. Děkujeme za důvěru. Současná situace na kapitálových trzích je velmi nakloněna investicím s horizontem 3 - 5 let. Nejsou nám známy všechny podrobnosti o Vás, abychom z toho vyšli při návrhu Vašeho portfolia, ale pokud bychom se drželi ověřených indexů hlavních trhů světa - DAX, Dow Jones, FTSE, S&P 500, CAC40, ze kterých bychom vybrali 2 - 3 do Vašeho portfolia - očekáváme že by se průměrná výkonnost tohoto portfolia pohybovala v intervalu 6-9% p.a. ( Samozřejmě, že tato výkonnost může ještě akcelerovat)".

Ano, toto je skutečně dobrá alternativa zhodnocení Vašich volných peněžních prostředků. Více o ivesticích se dozvíte v sekci Kapitálový Trh našeho serveru www.finance.cz

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE