Jak mohou investovat právnické osoby?

21.06.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Náš server v sekci poradenstvi.finance.cz radí Vám - našim čtenářům - jak investovat své úspory, na koho se obrátit v případě problémů nebo krachu obchodníka s cennými papíry nebo družstevní záložny.

Investovat ale může nejen soukromá osoba (někdy i milionové částky), ale i osoba právnická. Jeden takový dotaz jsme od Vás dostali:

"Dobrý den, jsme právnická osoba a rádi bychom investovali (pokud možno s nejvyšším výnosem) 5 mil. Kč. Na dobu "neurčitou", ale v případě krize bychom rádi měli dostupné cca 1,5 mil. do tří měsíců, stejnou částku do šesti měsíců, zbytek do jednoho roku. Jak by se lišily podmínky, kdyby někdo z nás postupoval stejně jako fyzická osoba?"

Na otázku odpovídá Alexander Tóth z partnerské firmy Böhm a partner a.s.:

"Dobrý den. Děkujeme za důvěru. Pokud bychom uvažovali dobu neurčitou za interval 6-36 měsíců, tak jsme přesvědčeni, že bychom vám mohli doporučit portfolio z ověřených, diversifikovaných a transparentních indexových instrumentů, které by Vám umožnilo participovat na budoucím vzestupu kapitálových trhů efektivních ekonomik USA a Evropy. Současná nízká úroveň jejich hodnot je blízká situaci kolem neštěstí z 11.září a skutečně podle našeho názoru nabízí zajímavé investiční příležitosti. Rozdíl v servisu služeb mezi fyzickou a právnickou osobou byste neměl poznat, ale je potřeba zvážit rozdíly v danění případných výnosů."

Z odpovědi nám plyne jednoznačný závěr: Není rozdíl mezi investorem soukromým a firemním. Důležité pro správce vašich aktiv je jejich celková výše!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE