Investice do nemovitosti? Proč ne!

03.07.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Investovat můžeme do různých instrumentů. Někdo investuje do automobilu (kolik nás jen to auto stojí peněz!), někdo investuje peníze do termínovaných vkladů, jiný do podílových listů...

Ten kdo má dostatek volných peněz, může si dovolit investici v řádech milionů. Kam ale investovat takové prostředky, aby se nám v průběhu času neztenčily? Nikdo Vám nedá tu pravou - zaručenou - radu. Ani na našem serveru takovou radu nehledejte. Můžeme Vám ukázat cestu. Jedna z možných cest se nám zdá cesta investic do nemovitostí.

V sekci poradna.finance.cz Vám zdarma s našimi partnery poskytujeme investiční i jiné poradenství.

Dnešní dotaz se týká právě investic do nemovitostí:

"Chteli bychom s pritelem investovat do nemovitosti. Uvazujeme o koupi zachovaleho vetsiho rodinneho domu 6+1 s vetsi zahradou na Praze 9 a o jeho rychlem pronajmu, pozdeji o jeho prodeji. Nejsme si vsak jisti jakou tendenci ma a bude mit trh s nemovitostmi Praze. Je sance nejakeho zhodnoceni 5 mil.investice v horizontu 5-8 let a dale jak se vlastne bude trh skutecne vyvijet po vstupu CR do EU? Skutecne se zvysi nekolikrat ceny nemovitosti jak se o tom spekuluje?"

Rada odborníka z partnerské firmy Böhm a partner a.s. je jednoduchá a pro tazatele jistě i příznivá, protože potvrzuje jeho předpoklad, že investice do nemovitosti je výhodná:

"Jsme přesvědčení, že skutečně po našem připojení k EU dojde ke zvýšení cen nemovitostí. Je otázkou jak rychle po našem avizovaném připojení bude mobilita pracovních sil tak silná, aby se zvýšení cen nemovitostí projevilo takovým zhodnocením současné investice jaké očekáváte. Podle nás by na tom Praha a okolí mohla být dobře."

Ano, problém by mohl nastat skutečně v tempu zhodnocení investice. Je otázka jestli to bude růst skokový ihned po vstupu do EU, nebo růst dynamický, leč pozvolný. To už nám ale zodpoví jedině čas...

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE