Soutěž o Porsche s X-Trade Brokers vstupuje do ostré fáze

05.10.2009 | , Finance.cz
INVESTICE


Zhodnocení vkladu bez rizika a s možností výhry Porsche. Tak by se dala charakterizovat Česko-slovenská investiční soutěž X-Trade Brokers Cup, která právě opravdu startuje.

Česko-slovenská investiční soutěž X-Trade Brokers Cup vstupuje již dnes do své ostré fáze. Zatímco od poloviny září mohli všichni registrovaní účastníci pouze testovat své obchodní strategie na tréninkovém účtu, dneškem se všechny účty zarovnaly na virtuální částce 10.000 EUR a soutěž o Porsche začíná. Výhercem luxusního automobilu pak bude ten, komu se podaří do konce října zhodnotit virtuální vklad nejvíce. Registrovat se můžete v průběhu celé soutěže.

Ve své snaze o co nejvyšší zisk může každý soutěžící využít širokou paletu investičních nástrojů, od zahraničních a domácích akcií, po celou řadu komodit a měnových párů. Právě měny a komodity se přitom mezi soutěžícími dosud těšily největší oblibě.


Bude se i nadále nejvíce obchodovat s párem EUR/USD?


Jak vyplývá z dosavadních statistik, řada obchodníků využila zlepšující se situace na trzích a dokázala zhodnotit své virtuální prostředky. To se týká především obchodníků s akciemi, akciovými indexy a některými komoditami. Obchody byly převážně nákupního charakteru, což obchodníkům pomáhalo vyvézt se na růstovém trendu. Nejvíce obchodovaným nástrojem byl doposud s velkou převahou měnový pár EUR/USD, na který připadal téměř každý čtvrtý zadaný pokyn. S výrazným odstupem pak následovala ropa a zlato, s desetinou všech zadaných pokynů.

Graf: Procentuální vyjádření všech obchodů dle skupin instrumentů

xtb.jpg


Ženy přitvrdily


Statistiky také napovídají o vysoké úspěšnosti žen. Přestože je jich z celkového počtu registrací jen 15 %, zastoupení žen mezi nejlepšími obchodníky bylo doposud daleko vyšší. Ženy obchodují opatrněji a rozvážněji, čímž pouze dokazují, že i trpělivost a vyšší averze k riziku mohou být vlastnostmi, které zajistí úspěch v soutěži.

Veškeré další informace k soutěži naleznete na webu XTB. Soutěže se smí zúčastnit každý občan České republiky i Slovenska, který dosáhl 18-ti let. Vyzkoušejte s námi své schopnosti a vyhrajte jednu z hodnotných cen. Všem soutěžícím přejeme hodně štěstí a co největší zhodnocení soutěžního účtu.

Autor článku

XTB  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE