Unipetrol, KB, ČEZ: držet nebo prodat?

01.10.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Díky kupónové privatizaci se akcionářem, tedy spoluvlastníkem, velkých firem stalo mnoho drobných investorů. Kupónovou knížku za 1000 korun si koupil snad každý člověk starší osmnácti let. Mnoho akcionářů využilo již dříve nabídek a....

....své podíly takto relativně snadno nabyté prodali. Co ale má dělat ten akcionář, který nevyužil, odolal a dodnes akcie společností vlastní? Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i toto bezplatné investiční poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky z mnoha oblastí.

Dotaz našeho čtenáře tentokrát zní:

"Z první i druhé vlny kuponové privatizace máme stále akci ČEZ, Komerčni banky a Unipetrolu. Prosím o radu - máme je v dohledné době prodat nebo stále držet?"

A odpověď:

"V všech třech případech bychom Vám poradili jěště neprodávat. ČEZ okolo 100 Kč, KB má od UBS stanovenu cílovou cenu za 12 měsíců na úrovni 2800 Kč a Unipetrol půjde opět do provatizace, což je zatím trhem vnímáno velmi pozitivně."

V podstatě by se dalo říci, že držení akcií zmíněných společností je dobrou investicí. To platí nejen pro současného držitele, ale i pro potenciálního dalšího investora. Akcie nejlikvidnějších společností obchodovaných ve SPADu jsou dobrou investicí.

Pokud Vás tato oblast zajímá více, další informace hledejte v části akci našeho serveru.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE