Pravidelně spořit můžete i do indexů

29.10.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Je poměrně obtížné najít produkt, který by bylo možné využít k pravisdelnému spoření části výplaty. Nechávat peníze ležet na termínovaném vkladu nebo obyčejném účtu je nezodpovědné. Co ale s nimi? Kam tedy investovat?

I dnes pro Vás vybírám jednu radu z našeho investičního poradenství, které Vám na našich stránkách nabízíme zdarma. Přihlaste se na stránku poradna.finance.cz a ptejte se odborníků!

Dnešní otázkase týká pravidelného "spoření":

"Každý měsíc mi z platu zůstane zhruba 10-15 tisíc Kč, které nevyužiji. Rád bych je co nejlépe investoval."

Odpověď:

"Pokud již využíváte stavebí spoření, jste pojištěn na penzi i život, tak bych Vám nabídl zajímavý produkt společnosti Böhm&partner, a.s., která se specializuje již 7 let na zahraniční cenné papíry. Tento produkt - Vkladový investiční program PARTNER - spočívá v pravidelných menších (i větších) investicích do diverzifikovaných a transparentních indexových produktů. V podstatě si po podpisu smlouvy může investor vybrat jeden ze sedmi indexových produktů kopírujících vývoj na rozhodujících kapitálových trzích USA, Evropy a Japonska. Tyto investice lze kdykoliv kombinovat prostou změnou spec. symbolu na platebním příkazu investora. Samozřejmostí je pravidelný výpis o stavu investice a denní zpravodajství (zdarma) zasílané emailem. Poplatky jsou 1,25 % z objemu obchodu min 15USD/EUR (konverzi z CZK na jiné měny zajistíme)."

Tak tedy nezapomeňte: Zajistěte si všechny vládou podporované a dotované produkty a pak se s odvahou pusťte do investování do dalších instrumentů na trhu. Průvodcem Vám jistě bude náš server. Hodně štěstí.

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE