Emise Erste Bank burze nijak nepomohla

19.11.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Od začátku října se na Burze cenných papírů Praha obchoduje s akciemi Rakouské Erste Bank. Je to první zahraniční emise akcií obchodovaná u nás. Mnoho účastníků kapitálového trhu se domnívalo, že emise výrazně pomůže naší zkomírající burze. A co naši čtenáři?

Pro čtenáře našeho serveru jsem v rámci sekce kapitálový trh připravili anketu. Čtenáři na otázku "Pomůže emise Erste Bank pražské burze" odpovídali takto:


Ano, přidá jí na prestiži
Ano, trh bude likvidnější
Ne, emise má velkou váhu v indexech a tak se BCPP "sváže" s vývojem ve světě
Ne, nic podstatného se nezmění

Největší část z Vás (42%) si myslí, že se nic podstatného nezmění, naopak 31% je toho názoru, že nová emise přidá burze na prestiži. 17% tvrdí, že trh bude likvidnější a posledních 11% se obává, že nová emise sváže burzu s evropskými trhy. To může být výhodné, ale i nevýhodné.

A jak je to ve skutečnosti? Teprve delší čas ukáže, která skupina má pravdu. Každopádně Erste pomáhá likviditě (často je vůbec nejobchodovanějším titulem) a určitě i na prestiži. Na úplné hodnocení si ale ještě nějaký čas počkáme.

Proč odpovídat na naše ankety? Podílíte se tím vlastně na tvorbě našich stránek a navíc máte možnost být vylosováni a vyhrát tak zajímavé ceny! Proto neváhejte a na další anketu nám odpovídejte zde. Děkujeme!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE