Investujte do fondu bez vstupního poplatku

03.12.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Zvyšující se zájem o investování prostřednictvím podílových fondů podporuje nizozemská finanční skupina ING speciální akcí Fond měsíce. V ní je možné každý měsíc nakoupit podílové listy daného fondu bez jakéhokoli vstupního poplatku. Fondem měsíce prosince se stal ING IT.

V prosinci mají investoři v rámci akce Fond měsíce možnost nakoupit podílové listy fondu ING IT bez vstupního poplatku. Cílem fondu ING IT je získat dlouhodobý kapitálový výnos investováním do globálního portfolia společností z oblasti informačních technologií. Fond investuje především do společností zabývajících se vývojem softwaru a službami v IT.

Měnou ING IT je americký dolar a většina aktiv je alokována na burzách v USA. Jedná se o fond sektorového zaměření, který s vyšším rizikem může poskytnout i vyšší výnos. Důkazem toho je výkonnost za měsíc říjen, kdy fond získal více jak 17 %.

O úspěchu akce Fond měsíce svědčí například výsledky, jichž dosáhl Fond měsíce listopadu - ING EMU Equity. Stal se jednoznačně nejprodávanějším cizoměnovým fondem z nabídky ING. Jeho podíl na celkovém prodeji cizoměnových ING Fondů činil téměř 40 %.

Holandská finanční skupina ING nabízí v České republice klientům podílové fondy denominované v českých korunách i v cizích měnách. Tyto fondy jsou distribuovány prostřednictvím finančních poradců ING Nationale-Nederlanden a vybraných sítí makléřských společností a klientských center ING Oranžový dům.

Výhodou ING Fondů je kromě zázemí ING - jedné z největších finančních skupin světa - také nízká minimální investice. Ta se pohybuje u podílových fondů vedených v českých korunách od 3000 Kč a u fondů denominovaných v cizích měnách v přepočtu od 9 tisíc Kč. ING Fondy jsou registrovány v Lucembursku, což jim umožňuje dosahovat vyššího možného zhodnocení díky příznivějším daňovým podmínkám. O kvalitě ING Fondů svědčí také vysoké ratingové hodnocení, které obdržely od Standard & Poor's.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE