Učebnicová investice pro návrh portfolia je vysoká

03.12.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Jak asi by měla vypadat učebnicová investice? Kolik investovat prostředků a na jak dlouho? Jaké je riziko ztráty a jaké riziko krachu? Je šance na kapitálových trzích na zhodnocení investice?

Na našem serveru máte totiž možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V oblasti investování Vám radí odborníci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Otázka:

"Zajímalo by mě jak výhodně investovat 750 tis. v horizontu (období 5 let i více) pokud možno konzervativně popř. zohlednit riziko ve vztahu k výnosům."

Odpověď:

"Vámi zmíněná částka i investiční horizont je téměř učebnicovým zadáním pro návrh portfolia cenných papírů, které Vám umožní participovat na efektech oživení hlavních akciových trhů Evropy a USA. Akciovou složku námi navrženého portfolia bychom Vám doporučili využít ve formě indexových investic, které jsou dostatečně diverzifikované, transparentní a s nízkými pořizovacími náklady. Vzhledem k Vašemu zadání, které inklinuje ke konzervativní investici, by ve Vašem portfoliu byla zastoupena i dluhopisová složka, která by snížila volatilitu výnosů."

A jaký výnos lze očekávat? Vzhledem k devizové složce a investici do celého spektra akcií zastoupených indexovým instrumentem může čtenář očekávat výnos ve výši 5 - 9% p.a.

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE