Peníze schované pod polštářem? To snad ne!

17.12.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Po té, co zkrachovalo mnoho bank a bylo vytunelováno nespočet kampeliček je složité obnovit důvěru klientů v bankovní sektor. Někteří si cestu do banky nebo do záložny nenašli ani teď. Univerzální recept? neexistuje.Transparentnost, poctivost a průhlednost...

Na našem serveru máte totiž možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V oblasti investování Vám radí odborníci z partnerské firmy Böhm & Partner.

Dnešní otázka zní:

"Nemohu nikde najít přehledně "Která banka (peněžní ústav) je nejvýhodnější z hlediska poplatků při "kapitálu" kolem 100.000,- Kč. Nerad na výpisech vidím stále klesající částku konečného zústatku. Vyžadované poplatky spolykají úroky a ukusují i z podstaty. Pak mně napadá, nechat to pod polštářem.?"

Odpověď:

"Pod polštářem určutě nic nenechávejte. Raději se pokuste uvažoavt o nákupu dluhopisu nebo dluhopisového fondu, který by Vám zhodnotil s velkou pravděpodobností vaše prostředky lépe než běžné bankovní produkty. Pokud by Váš investiční byl 1-3 roky a jste agresivní investor, tak můžete využít i akciovou složku."

Nám nezbývá než souhlasit. Krachy bank a tunelování máme již za sebou. Investor dnes řeší většinou problém, který instrumnet si pro svoji investici zvolit, jak je ochoten riskovat. Kdo riskuje méně, kupuje fondy dluhopisové, kdo více, tak fondy akciové a kdo se nebojí podstoupit větší riziko, koupí přímo akcie.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE