UNIS: Technická přestávka v obchodování

19.12.2002 | , Finance.cz
INVESTICE


Komise pro cenné papíry vyhověla návrhu předsednictva Unie investičních společností České republiky a vzala na vědomí technickou přestávku při poskytování služeb investičními společnostmi na přelomu let 2002 a 2003.

Investiční společnosti tak mají možnost přerušit vyhlašování kurzů podílových listů a jejich prodej a odkup ve dnech 30. prosince 2002 až 3. ledna  2003 včetně, tj. v délce 4 pracovních dnů - 2 pracovních dnů v roce 2002 a 2 pracovních dnů v roce 2003. Jako poslední obchodní den v závěru roku stanovila Komise pro cenné papíry pro investiční společnosti a jejich fondy pátek 27. prosince 2002, prvním obchodním dnem v novém roce bude pondělí 6. ledna 2003.

Konečné rozhodnutí o délce přechodného období je ponecháno na jednotlivých členech UNIS ČR, kteří o něm budou standardním způsobem informovat své klienty. Všichni členové Unie samozřejmě vyvinou maximální úsilí, aby novoroční přestávku zkrátili na minimum.

Období, po které mohou investiční společnosti na přelomu roku přerušit poskytování svých služeb, bylo stanoveno s ohledem na závěrkové operace spojené s ukončením roku a přípravu změn v postupech účtování platných od 1.1.2003 na základě prováděcí vyhlášky k zákonu o účetnictví.

Unie investičních společností České republiky má 10 řádných členů, 11 přidružených členů a jednoho partnera. Členové UNIS ČR spravovali ke konci listopadu 77 otevřených podílových fondů s majetkem v objemu 99,9 miliardy Kč a 7 investičních fondů s majetkem ve výši 5 miliard Kč.

....tisková zpráva UNIS

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE