Fond ING European Equity bez vstupního poplatku

11.03.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Již do šestého měsíce vstupuje akce Fond měsíce, v jejímž rámci je možné nakoupit podílové listy vybraného fondu z nabídky ING bez vstupních poplatků. Březnovým fondem měsíce se stal ING European Equity.

Cílem fondu ING European Equity je dosáhnout dlouhodobého kapitálového růstu v EUR investováním do diverzifikovaného portfolia akcií obchodovaných na oficiálních evropských burzách. Fond převážně investuje do kvalitních akcií společností z různých podnikatelských sektorů. Tyto akcie jsou charakteristické svým vysokým stupněm obratu a likvidity a tvoří je významná skupina nadnárodních společností s vedoucím postavením na trhu ve svém oboru. Indexem fondu je Financial Times Actuaries World Index Europe.

Akce Fond měsíce se i v únoru projevila zvýšením prodeje podílových listů fondu vybraného jako fond měsíce. ING Emerging Markets tak v únoru zaznamenal čtyřnásobné množství investic oproti předchozímu měsíci.

Holandská finanční skupina ING nabízí v České republice klientům podílové fondy denominované v českých korunách i v cizích měnách. Tyto fondy jsou distribuovány prostřednictvím finančních poradců ING, vybraných sítí makléřských společností a klientských center ING Oranžový dům.

Výhodou ING Fondů je kromě zázemí ING - jedné z největších finančních skupin světa - také nízká minimální investice. Ta činí u podílových fondů vedených v českých korunách 3000 Kč a u fondů denominovaných v cizích měnách v přepočtu přibližně 9 tisíc Kč. ING Fondy jsou registrovány v Lucembursku, což jim umožňuje dosahovat vyššího možného zhodnocení díky příznivějším daňovým podmínkám. O kvalitě ING Fondů svědčí také vysoké ratingové hodnocení, které obdržely od Standard & Poor's.

...tisková zpráva ING

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE