Raiffeisenbank a investice do dluhopisového fondu

12.03.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Od 10. března 2003 nabízí Raiffeisenbank a.s. (RBCZ) svým klientům nový otevřený dluhopisový fond - Raiffeisen - Český dluhopisový fond. Tento fond investuje převážně do státních dluhopisů České republiky.

Fond je denominován v české koruně. Správa fondu je zajišťována investiční společností Raiffeisen Kapitalanlage - Gesellschaft m.b. H., která je jedničkou na rakouském trhu, a která patří (stejně jako RBCZ) do mezinárodní finanční skupiny Raiffeisen.

RBCZ nabízí svým klientům další možnost bezpečného a snadného investování do podílových fondů. Na rozdíl od investování do jednotlivých cenných papírů má klient u otevřených  podílových fondů Raiffeisen více jistoty, protože investovaný kapitál bude rozložen do více emisí cenných papírů. Další výhodou je, že výnosy z fondu jsou vyšší než u termínovaných vkladů nebo spořících účtů. Výši investice lze kdykoli změnit nebo účast v podílovém fondu ukončit pomocí zpětného odkupu. Stát se vlastníkem podílových listů je velmi snadné. Stačí podepsat smlouvu o investování, na základě které bude otevřen majetkový účet. Poté buď přímo na pobočce nebo pomocí jednorázového či trvalého příkazu klient převede peníze na účet určený pro investování do fondů.  O realizaci investice bude klient informován výpisem z majetkového účtu. V případě podání žádosti o odkup převede RBCZ peníze na účet klienta do tří dnů.

Je možné si vybrat jak z čistě akciových nebo dluhopisových fondů, tak i ze smíšených fondů. Jedná se přitom o způsob investování finančních prostředků, který přináší reálné zhodnocení volných zdrojů při přijatelné míře rizika. "Rok 2002 byl rokem dluhopisových trhů, kterým se dobře dařilo. Důvodem bylo zpomalování růstu globální ekonomiky, které se částečně přelévalo i do ČR. Česká národní banka, podle našich odhadů, sníží letos úroky ještě jednou. Ceny dluhopisů by měly zůstat vysoké." zhodnotil současnou situaci Pavel Mertlík, hlavní ekonom Raiffeisenbank.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE