Bod zlomu pro Investiční společnost CITICORP

29.03.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Po dvou letech ztrát opět černá čísla, více jak 100% nárůst spravovaných prostředků, téměř 16% výkonnost jednoho ze spravovaných fondů. To jsou některé z výsledků pětiletého boje investiční společnosti CITICORP IS o důvěru klientů.

Investiční společnost CITICORP, a.s. dosáhla podle předběžných hospodářských výsledků za rok 2002 zisku 3 184 tis. Kč. To je zvýšení o 6 356 tis. Kč oproti minulému roku, kdy CITICORP, a.s. zaznamenala ztrátu ve výši 3 208 tis. Kč. Objem spravovaných prostředků se během roku 2002 vyšplhal o více jak 100% z 3,9 mld. Kč na 8,8 mld. Kč.

CitiSelect Balanced Fund, nejvýkonnější fond spravovaný výše uvedenou společností, dosáhl během roku 2002 zhodnocení 15,61%, čímž se řadí mezi elitu mezi podílovými fondy, distribuovanými v České republice. Další ze spravovaných fondů, CitiBond Czech Fund dosáhl za rok 2002 zhodnocení 7,14 %, CitiMoney Czech Crown Fund 2,96 % a CitiLiquidity Fund 2,70%.

,,K dosaženému výsledku nám pomohl zejména více než 100% nárůst objemu svěřených prostředků od našich klientů, výrazné snížení provozních nákladů a samozřejmě odpovědný přístup ke správě peněz našich klientů“ vysvětluje pozadí  hospodářského výsledku společnosti Tomáš Strnad, generální ředitel a spoluzakladatel investiční společnosti CITICORP, a.s. a nastiňuje další vývoj ,,Poptávka po podílových fondech roste a odhaduji, že v tomto roce se nám podaří zvýšit objem spravovaných prostředků našich klientů o dalších 30%“.

... tisková zpráva CITICORP, a.s.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE