Irácký konflikt na kapitálové trhy vliv neměl

09.05.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Na světové kapitálové trhy působí celá řada faktorů. Stejně tak na jednotlivé ekonomiky i celkové světové hospodářství působí vlivy, které určují směry vývoje nejen na trzích, ale v celých globálních ekonomikách...

Takových vlivů a faktorů můžeme jmenovat spoustu. Od čistě ekonomických (úrokové sazby) až po vlivy přírodní (přírodní katastrofy). Velkou váhu mají také válečné konflikty. Lidstvo je vede mezi sebou od nepaměti a bohužel právě války se stávají hnacím motorem a impulsem dalšího ekonomického vývoje.
 
Poslední velký válečný konflikt v Iráku je snad již za námi. Čtenářům našeho serveru jsmev sekci Kapitálový trh položili anktetní otázku: "Může být konflikt v Iráku impulsem pro obrat na kapitálových trzích?" Výsledky jsou tentokrát velmi zajímavé. 43% je toho názoru, že na kapitálových trzích již konečně došlo k obratu, stejně velká část se obrací k podzimu letošního roku jako k okamžiku zvratu vývoje na trzích a 13% čtenářů je skeptiských a ti si myslí, že akciové indexy budou dále klesat.
 
Jak to bude doopravdy si musíme ještě nějaký čas počkat.
 

Ano, na kapitálových trzích už došlo k obratu
Ne, hodnoty indexů budou po utichnutí konfliktu dále klesat
K oživení dojde podle očekávání až na podzim letošního roku

Autor článku

Pavel Nesejt


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE