Z Polska do USA a Německa přes Česko!

11.06.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Největší polský nebankovní obchodník s cennými papíry - firma Beskidzki Dom Maklerski (BDM) - začne na polském trhu nabízet možnost obchodování na světových akciových trzích prostřednictvím české internetové aplikace e-Broker.

Tato aplikace, jejímž autorem jsou programátoři společnosti Fio, umožňuje  současně obchodovat on-line na akciových trzích v ČR, SRN a USA.

Uživatelé aplikace e-Broker mohou kromě samotného podávání pokynů také využívat celou řadu dalších funkcí a nástrojů, které usnadňují a zefektivňují obchodování s cennými papíry. Uživatel této aplikace může například sledovat v reálném čase vývoj kurzu cenných papírů, stav svého portfolia, používat nástroje technické a fundamentální analýzy. Podání pokynu, jeho zpracování a zobrazení zprávy o současném stavu objednávky je otázkou několika vteřin. Podle Sławomira Frase, ředitele obchodní divize BDM, je polský akciový trh velmi rozvinutý, nepůsobí však na něm žádní on-line brokeři zajišťující obchodování na zahraničních trzích. Fras dále dodal, že spolupráce s Fio otevírá BDM zcela nový trh, na kterém i v budoucnu, po vstupu dalších konkurentů, chce být BDM polskou jedničkou.

Podle Jana Franeka, tiskového mluvčího společnosti Fio, po svém loňském vstupu na slovenský trh Fio plánuje expanzi do dalších zemích a to buď formou zřízení vlastních poboček či formou navázání spolupráce s některým z místních obchodníků.

...tisková zpráva společnosti Fio

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE