SPOROBOND dosáhl rekordu

18.06.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Největší český dluhopisový fond SPOROBOND spravovaný Investiční společností České spořitelny se v těchto dnech stal druhým největším fondem v ČR vůbec. Za poslední rok svým podílníkům vydělal 9,46%.

Objem majetku SPOROBONDU předstihnul doposud druhý největší konkurenční fond IKS Peněžní trh. Hodnota majetku SPOROBONDU přesáhla hranici 13 miliard Kč. Větší tak zůstává jen fond peněžního trhu SPOROINVEST, jehož pozice je již řadu let neotřesitelná.

"Skutečnost, že nyní spravujeme oba největší fondy v ČR, potvrzuje rostoucí důvěru klientů v naše fondy," říká ing. Ivana Štefková z Investiční společnosti České spořitelny (ISČS). Obrovský růst zájmu právě o SPOROBOND, do kterého od začátku roku klienti investovali 4,6 mld. Kč, podle ní souvisí s pokračující změnou myšlení českých investorů. Ti začínají být lépe informovaní a proto své úspory přesunují z málo úročených bankovních vkladů do výnosnějších dluhopisových fondů. "Je to také doklad toho, že klienti oceňují kvalitní správu našich fondů" dodává.

...tisková zpráva ISČS

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE