Garance výnosu dokáže české občany zaujmout.

02.07.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Deset dní před ukončením zvýhodněného upisovacího období se zajištěnému fondu ČSOB Světový Click+2 podařilo od drobných investorů nastřádat prostředky v hodnotě...

... 175 mil. Kč. Proti předchozímu zajištěnému fondu to znamená nový rekord. Ukazuje se tak, že jistota vyplacení vkladu a garance výnosu dokáže české občany zaujmout. Přínosem bylo také výrazné snížení minimálního objemu investice ze 30 tisíc Kč na pouhých 10 tisíc korun.

Investiční strategie tohoto fondu je přizpůsobena konzervativnějším požadavkům, a proto fond dává přednost tomu dosáhnout zajímavého minimálního výnosu před maximálním zhodnocením. Minimální výnos při konečné splatnosti fondu byl stanoven na 8 procent, ovšem s možností dosažení až 30 procentního výnosu, což v přepočtu představuje roční zhodnocení ve výši 5,01 procenta. Vysoká konkurenceschopnost zajištěných fondů v porovnání s bankovními vklady se začíná projevovat v objemech vkladů, které drobní střadatelé těmto fondům svěřují. "Atraktivnost Clicku+2 ještě vzrostla poté, co centrální banka dále snížila úrokové sazby, což se pochopitelně odrazilo nebo odrazí na poklesu běžných bankovních vkladů," domnívá se Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. "Ve srovnání s předchozím fondem jsou shromážděné vklady vyšší a už nyní se těšíme na další zajištěný fond, který představíme v dohledné době", dodává Jan Barta.

Šestitýdenní upisovací období, v němž je možné investovat do fondu ČSOB Světový Click+2 za zvýhodněných podmínek (tj. se vstupním poplatkem 2% při minimálním vkladu 10.000 korun) má oficiálně skončit 11. července 2003. Fond má splatnost za 5 let a 4 měsíce, je ovšem možné z něj kdykoliv vystoupit.

ČSOB Světový Click+2 nevyplácí žádné dividendy, veškeré výnosy se promítají do celkového obchodního jmění fondu, a tedy i do hodnoty podílů jednotlivých investorů.

Fond ČSOB Světový Click+2 je součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry.

V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách více než 100 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC.

Skupina KBC patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard CZK. Fondy skupiny ČSOB/KBC nabízené prostřednictvím ČSOB jsou denominované jak v CZK, tak v zahraničních měnách (hlavně EUR a USD).

... tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE