České radiokomunikace- je čas začít redukovat

11.07.2003 | , Fio banka
INVESTICE


Akcie Českých radiokomunikací dnes na burze posilují k hladině 270 Kč. Jaké jsou další růstové možnosti akcií Čra v krátkodobém horizontu? Podle našeho názoru minimální. Zde jsou důvody. 1....

...Existuje široké povědomí, že se akcie Čra obchodují hluboko hluboce pod fair value (fundament je výrazně nad 300 Kč). Tento faktor společně se zprávami o připravovaných odkupech a odchodu prodejní objednávky stály za růstem kurzu ze 195 Kč k 270 Kč. Bude fundament stačit k dalšímu růstu titulu v příštích týdnech?
2. Motorem růstu nad 250 Kč jsou zřejmě spekulace na odkup za vyšší cenu. Navíc část krátkodobých investorů váhá s prodejními objednávkami, protože cenu 245 Kč (uvažovaný odkup) považují za nové dno a jistotu. Držením titulu na současných cenách mohou více získat než ztratit. Spekuluje se přece na další nabídky na odkup za vyšší ceny.
3. Zvláštní na situaci kolem Českých radiokomunikací je skutečnost, že Bivideon přichází s úmyslem nabídnout dobrovolný odkup v době, kdy Český Telecom uskutečnil akvizici s Eurotelem. Nabízí se přímo ukázková možnost srovnání ocenění mobilních operátorů T-Mobile ČR s Eurotelem a následná nevýhodnost odkupní ceny. Toto je také skutečně jeden z bodů mimořádné valné hromady. Načasování těchto kroků se jeví poněkud nešťastně. Bude tedy vůbec nějaký odkup?
4. Zahraniční investory titul příliš nezajímá, nečekejme příliv větších peněz ze zahraničí.
5. Aktivní roli při současném dění na trhu hrají jeden domácí obchodník s c.p., minoritní akcionář Netla se 3% podílu v Čra a na druhé straně barikády stojí Bivideon.

Na současných cenách u 270 Kč doporučujeme krátkodobým investorům prodávat pozice. Pouze dlouhodobí investoři mohou spoléhat na fundament společnosti.

Autor článku

Pavel Hadroušek  

Články ze sekce: INVESTICE