Soud zamítl žaloby Vokrouhleckého, další fondy se otevírají

11.07.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Hned několik rozhodnutí soudu ukončilo snahu zabránit otevírání investičních fondů. Vrchní soud nevyhověl žalobám minoritního akcionáře Jana Vokrouhleckého  a  potvrdil platnost usnesení valných hromad o...

 ...přeměnách Křišťálového IF a IF obchodu, cestovního ruchu a služeb na otevřené podílové fondy. Pravomocně Vrchní soud rovněž ukončil spor o otevření bývalého IF Bohatství, u kterého Vokrouhlecký zpochybňoval rozhodnutí rejstříkového soudu o výmazu z obchodního rejstříku.

Jan Vokrouhlecký napadl se svými právníky otevírání investičních fondů v letech 1999 a 2000. Kvůli jeho žalobám bylo blokováno otevření několika investičních fondů různých správců. Po vyřešení žalob u IF Bohatství, Křišťálového IF a IF obchodu zbývá ve Skupině ČSOB ukončit soudní řízení jen u fondu Kvanto. "Jsme rádi, že dochází k těmto rozhodnutím a investoři se tak konečně mohou dostat ke svým penězům uvnitř fondů," vítá výrok soudu Pavel Tichý z ČSOB Asset Managementu. "Trvalo to sice nějakou chvíli, ale nyní již nic nestojí v cestě k otevření obou investičních fondů," dodal Pavel Tichý.

Výmazem Křišťálového IF z obchodního rejstříku bude umožněn zápis otevřeného podílového fondu 1.IN - Křišťálový fond a zahájení vydávání a odkupování podílových listů. Podobně vznikne z IF obchodu, cestovního ruchu a služeb otevřený fond 1.IN - Fond obchodu.  Ještě předtím bude ukončeno jejich obchodování na RM-Systému.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE